IMA SE MOŽE SE: Pogledajte čime je Abdulah Skaka gradonačelnik Sarajeva darovao prvu bebu u 2018. godini…

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u prvim minutama 2018. godine posjetio je Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Sretnoj majci Zineti Sinanović, koja je pet minuta iza ponoći rodila kćerku, gradonačelnik je uručio poklon bon i cvijeće, uz čestitke i želje za dug, sretan i zdrav život.

Skaka je, također, dežurnim ljekarima i sestrama Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu poželio sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Građani Sarajeva i turisti s Čolom ušli u 2018. godinu

Centralni gradski doček na Marijin dvoru okupio je desetke hiljada ljudi, te je time glavni grad BiH ponovo bio centar regiona.

“Najluđa noć” u godini u prijestonicu BiH privukla je impresivan broj ljudi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Turske, ali i drugih zemalja, koji su uz Sarajlije i ostale Bosance i Hercegovce euforično i rasplesano ušli u Novu godinu.

Uz taktove Čolinih najvećih hitova poput “Gori vatra”, “Glavo luda”, “Čija je ono zvijezda”, “Produži dalje”, “Kad pogledaš me preko ramena”, “Merak mi je”, “Javi se, javi se”, “Pisaću joj pisma duga” i drugih, praćenih vrhunskom produkcijom, tradicionalno odbrojavanje, prelazak iz stare u novu godinu obilježio je i vatromet sa hotela “Holiday”.

Uvod u novogodišnju proslavu napravili su sarajevski bend “Last Location” i “DJ Drop Department”.

Saobraćaj na Marijin Dvoru blokiran je od 17 sati, a potpuna obustava saobraćaja u ovom dijelu Sarajeva trebala bi trajati do tri sata ujutro.

Da novogodišnja proslava protekne u najboljem redu pobrinuo se veliki broj policajaca raspoređenih širom glavnog grada, koji se tokom večeri brinu o sigurnosti građana.

faktor.ba