I U BOSNI SE KONAČNO UVODI RED: Sarajevska policija dobila 90 novih automobila, investicija vrijedna 3 miliona KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dobilo je danas 90 novih automobila koje će koristiti pripadnici sarajevske policije. Ova investicija je vrijedna tri miliona KM, a planirana je nabavka još 50 automobila u ovoj godini.

Primopredaji su prisustvovali policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović sa saradnicima i članovi Vlade Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Elmedinom Konakovićem.

“Uprava policije je danas dobila 90 automobila, investicija je vrijedna 3 miliona KM. U budžetu ove godine je planiran novac za nabavku još 50 automobila za potrebu specijalnih i drugih jedinica”, kazao je premijer Konaković.

Naglasio je da od 2009. godine nije bilo nabavke automobila i da je to otežavalo obavljanje časnog i poštenog policijskog posla.

“Nama je ovaj segment sigurnosti prebitan. Zaposlili smo na početku 100 policajaca, s ovim vozilima, povećanjem plata i opremom koju smo osigurali mislim da smo dali značajan vjetar u leđa policiji. Da se niko ne ljuti, mnogo je teže biti policajac u Sarajevu nego negdje drugo u BiH”, zaključio je Konaković.

Komesar Mevludin Halilović je rekao da je u planu nabavka vozila za krim obavještajnu jedinicu, vozila za prijevoz osoba koje su lišene slobode i terenskih vozila. Halilović se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo i premijeru Konakoviću na iskazanoj spremnosti da se izdvoje sredstva za nabavku vozila i specijalizirane opreme u vrijednosti 2,3 miliona KM.

Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je da će upotreba novih vozila umnogome doprinijeti poboljšanju rada policijskih službenika MUP-a KS i povećanom stepenu sigurnosti u KS.

“Želim se zahvaliti Vladi KS koja je osigurala finansijsku konstrukciju za nabavku vozila”, kazao je Mulabdić.

Vozila će već danas biti na ulicama Kantona Sarajevo.

Klix