I ONIMA SA NAJTVRĐIM SRCEM JE KRENULA SUZA: Pogledajte ko je snimao pjesmu sa Halidom…

Halid Bešlić mnogo vremena provodi u studiju kako bi što prije završio i publici ponudio novi album.

Tokom snimanja posebna inspiracija su mu unuci Lamija i Belmin Kan.

Naime, oni su danas u studiju uživali zajedno sa svojim djedom koji im je puštao nove pjesme, a sudeći po reakcijama i osmijesima mališana, hitovi su u najavi.

Podsjećanja radi, Halid je već snimio novi singl pod nazivom “Taman”, a na novom albumu zajedno sa njim radi i Mirko Šenkovski Geronimo.

RANIJE SE O HALIDU I UNUCIMA PISALO OVO

Unuci su me promijenili skroz-naskroz

Unuci legendarnog Halida Bešlića jučer su na pjevačevom imanju u Semizovcu nadomak Sarajeva proslavili drugi rođendan. Bešlić u javnosti često naglašava da su Lamija i Belmin Kan, djeca njegovog sina Dine, najbolje što mu se u životu desilo. Svaki slobodan trenutak provodi s njima te im, kako kaže, dopušta da rade šta žele.

Skromno bošnjački

Bešlić je pojasnio da on, suprotno očekivanjima, ipak nije bio glavni organizator ovogodišnje proslave rođendana blizanaca, već je za to bio zadužen njegov sin Dino, dok je on proslavi prisustvovao samo kao gost.

– Organizirali smo privatno druženje na mom imanju u Semizovcu. Bilo je pretoplo, tako da se nismo mogli ranije okupiti. Gosti su, njih tridesetak, počeli dolaziti poslije 17 sati. Proslava je bila “bošnjački skromna” – kazao nam je kroz smijeh Halid.

Iako ne voli rođendane, te je i svoj rijetko kada obilježavao, u ovom je slučaju, priznaje, morao napraviti iznimku.

– S rođendanima slabo stojim, ali kada su unuci u pitanju, to je već druga priča. Zbog njih pristajem na proslave i na sve – govori Bešlić.

Skromno druženje organizirano je ponajviše za djecu, među njima i onu koja su rođena na isti dan kao Lamija i Belmin Kan.

– Bilo je najviše djece, kao i njihovih roditelja, te nekoliko mojih prijatelja. Odlučili smo napraviti slično druženje kao i prošle godine, za njihov prvi rođendan – otkrio je Bešlić.

U krugu najbližih

O tome koliko su unuci obogatili njegov život, kaže da su oni, bez sumnje, njegova najveća radost.

– Otkako su se rodili, promijenili su me skroz-naskroz – govori Halid.

Upitali smog ga i je li unucima zapjevao. Bešlić kaže da za tim nije bilo potrebe.

– Svojim unucima pjevam svaki dan, a ne samo za rođendan. Važno je da nam je u krugu najbližih bilo lijepo i da smo se dobro proveli – istakao je Bešlić.

Avaz