HRVAT MRZIO SRBE JER SU MU UBILI OCA: A onda je objasnio zašto ih danas voli…

‘I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore’, napisao je anonimni Hrvat.

Društvene mreže i mediji glavno su ‘bojno polje’ na kojima okršaji između ‘naših’ i ‘vaših’ ne prestaju. Dok s jedne strane sanjamo o miru s druge strane sijemo mržnju kojom trujemo nove generacije. Neki novi klinci pak pokušavaju okrenuti novu ploču i zakoračiti u novu eru gdje će umjesto mržnje vladati ljubav.

Na društvenoj mreži Reddit svoje pismo objavio je tako i jedan Hrvat koji je, kako kaže, i sam ‘sijao’ mržnju dok nije shvatio besmislenost istoga. Njegovo pismo izazvalo je mnoštvo reakcija, a mi ga prenosimo u cijelosti:

“Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzio sam sve Srbe i sve srpsko, ali baš ekstremno mrzio. Ja sam jedan od onih ljudi koji jebe sve srpsko na Youtube komentarima. Kad sam otkrio Reddit počeo sam ulaziti u srpsko-hrvatske rasprave ovdje i na /r/Croatia i žestoko provocirati. Da bi se s vremenom potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavolio, da bi potpuno nesvjesno prije par dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me potpuno iznenadilo.

I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mojem ocu, to nikad neću moći oprostiti makar ne znam tko su. Ali Srbe kao narod sam ovdje na /r/Serbia zavolio i konačno sam naučio to da nikad ne trebam nikoga gledat kao na cjelinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam “svoje” isto tako cijeli život opravdavao.

Osjetio sam potrebu da ovo podijelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad kolutati očima i pomisliti što si ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog života. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja”, napisao je anonimni Hrvat.

dnevno.hr