HITAN SASTANAK DODIKA I VUČIĆA U BEOGRADU: Pogledajte šta su danas dogovorili…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i Srpske.

Vučić je naveo da će most Ljubovija-Bratunac značajno uticati na poboljšanje života i rada žitelja ovog dijela Podrinja, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Sribje.

Dvojica predsjednika razgovarali su o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i Srpske i istakli značaj realizacije ovih projekata s ciljem podsticanja ekonomskog razvoja cijelog regiona.

Most “Bratoljub”, dug 227 metara, a širok 14, je završen, ali još nema graničnog prelaza između BiH i Srbije koji bi trebalo da bude zajednički.

Ukupna vrijednost mosta “Bratoljub” je 13 miliona evra.

I ČUBRILOVIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI

Na obilježavanju 40 godina postojanja jedne od vodećih srpskih zdravstvenih ustanova – Instututa za kardivaskularne bolesti “Dedinje” Čubrilović je rekao da region i svaka zemlja u regionu može da bude ponosna što može da u svom susjedstvu ima institut kao što je Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” u Beogradu.

On je poručio da pogotovo mogu da budu ponosne i Srbija, ali i Republika Srpska, koja sa Institutom intenzivno i dugo sarađuje.

“Vrijeme u kom je radio i za građane Republike Srpske, pogotovo u nekim kriznim situacijama, što je uskladu sa potpisani sporazum o Specijalnim paralelnim vezama, sigurno služi na ponos građanima Republike Srpske, a prije svega državi Srbiji”, rekao je Čubrilović, podsjetivši na usluge koje je ovaj Institut pružao građanima.

On je istakao da je impozantan podatak da je prosječna starost zaposlenih na Institutu “Dedinje” 34 godine i naglasio da toliko doktora raznih profila garantuje uspjeh i u budućnosti.

“Nadam se da ćemo nastaviti saradnju sa ovim Institutom i svim drugim zdravstvenim institucijama u Srbiji”, rekao je Čubrilović.

ATV