HITAN POZIV IZ NJENOG KABINETA: Evo šta Vučić treba da uradi sljedeće…

Poziv predsedniku Srbije je stigao iz njenog kabineta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 13. aprila će se ponovo sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Sastanak će biti upriličen na njen poziv.

Inače, ovo je drugi put da se državnici nalaze za poslednja dva meseca.

Vest o sastanku Vučića i kancelarke u međuvremenu je saopštena i u Berlinu.

– U okviru zajedničkog ručka biće razmatrani bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomske teme – najavila je danas zamenica portparola nemačke vlade Ulrike Demer.

Vučić se sa moćnom evropskom i svetskom političarkom poslednji put sastao u Berlinu 27. februara, takođe na njen poziv, a predstojeći sastanak biće njihov 12. susret.

– Reč je o radnoj poseti, tokom koje je predviđen sastanak, radni ručak i obraćanje medijima – preciziraju u Kabinetu predsednika Srbije.

U predsednikovoj Spoljnopolitičkoj službi su istakli da Da podsetimo da se predsednik Vučić prethodno sastao sa kancelarkom Merkel, takođe na njen poziv, u Berlinu, 27. februara, tako da se njihov ponovni sastanak, posle samo mesec i po dana, može smatrati delom redovnih predsednikovih konsultacija sa najuticajnijom figurom evropske i svetske političke scene.

Vučić je uoči sastanka u februaru rekao da želi od kancelarke da čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom između BG i PR.

Neprihvatljivo je da Srbija bude jedini gubitnik u rešavanju kosovskog pitanja, izneo je tada predsednik kancelarki svoj stav i ukazao da nema jednostranih rešenja, te da je Srbija spremna na kompromis, odnosno da obe strane ponešto izgube.

Po povratku u zemlju preneo je i da od Nemačke, kao jedne od politički i ekonomski najvažnijih za Srbiju zemalja, očekuje podršku i angažman kako bi pomogla da se iznađe sveobuhvatno rešenje.
Telegraf.rs