HAOS U ZENICI: Sudar 3 automobila… Jedan se ZABIO U KUĆU a vjerovali ili ne evo šta je UZROK!

Sinoć oko 22 sata u zeničkom naselju Brist dogodila se saobraćajna nesreća.
Kako saznajemo na licu mjesta, sudarila su se tri vozila i to Fiat, Škoda i Seat, a usljed čega se jedno čak zabilo i u kuću koja se nalazi pored puta.

Do nesreće je, navodno, došlo usljed neprilagođene brzine i preticanja jednog od vozila.

Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, kao i na kući, dok su tri osobe povrijeđene i prevezene na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica.
ekskluziva

Karamatić: Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić (HSS) prokomentarisao je šest principa u vezi s provedbom Odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, koje su definisali SDA, SDP, DF i SBB, kazavši da nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet.
“Meni je drago da su se bošnjačke stranke uspjele dogovoriti u vezi s bilo čim, to je za njih veliki korak. Međutim, tu je riječ o daljnjem derogiranju prava Hrvata, i to je kao takvo apsolutno neprihvatljivo. Mene interesuje kako oni to misle provesti”, kazao je Karamatić.

Naveo je da ga interesuje kako SDA, SDP, DF i SBB to misle provesti, budući da Bosna i Hercegovina nije zemlja samo jednog naroda.

“Moraju sjesti sa druga dva naroda i dogovoriti se. To su nečije želje koje definitivno nemaju nikakve šanse da prođu. Drago mi da su se skinule maske i da je jasan pokušaj da se od Federacije BiH napravi bošnjački entitet”, rekao je Karamatić.

Prema njegovim riječima, predstavnici HNS-a su bili uključeni u razgovore u vezi s promjenama izbornog zakonodavstva s predstavnicima međunarodne zajednice, ali da na tim sastancima nije bilo riječi o ovakvim principima.

“Ovdje je riječ o ignoriranju presude Bože Ljubića i promjeni kompletnog sistema u Federaciji BiH kako bi se ona pretvorila u bošnjački entitet. Mislim da nema nijednog Hrvata koji bi to prihvatio”, zaključio je Karamatić.
Klix.ba