HAOS U SARAJEVU| Vozilo Hitne pomoći se prevrnulo nakon sudara s drugim autom: Pogledajte šta je bilo sa pacijenta…

Pacijent iz vozila Hitne pomoći koje se sinoć prevrnulo nakon sudara s drugim vozilom kod Semizovca zadobio je teške povrede, ali je van životne opasnosti, potvrđeno nam je jutros iz MUP-a KS.

Nesreća se dogodila u 2.30 sati u mjestu Poturovići, a osim vozila Hitne pomoći u njoj je učestvovao i automobil “alfa romeo”.

Pacijent je nakon nesreće odmah prevezen u sarajevski Klinički centar, gdje je zbrinut, a policija je obavila uviđaj kojim će biti utvrđene okolnosti ove nesreće.

JOŠ SE DOGODILO I OVO:

Muškarac iz Velike Kladuše poginuo u slijetanju kombija sa ceste

Muškarac iz Velike Kladuše Ć. I. (60) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila na području Mjesne zajednice Velika Kladuša.

Snežana Galić, portparol MUP–a Unsko-sanskog kantona, kazala nam je da je do nesreće došlo kada je Ć. I. upravljajući motornim vozilom kombi marke “fiat” sletio s kolovoza.

– Uzrok nesreće je neprilagođena brzina uvjetima i stanju na kolovozu. Nakon što su na mjesto događaja izašli pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša zajedno sa osobljem Doma zdravlja Velika Kladuša, konstatovana je smrt vozača – kazala je Galić.

Ovo je prva saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na području općine Velika Kladuša u 2018. godini. U prošloj godini evidentirana je 451 saobraćajna nesreća, od toga dvije sa smrtnim ishodom.

Ruskinja povrijeđena u slijetanju vozila kod Čapljine

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na dijelu regionalnog puta R-426, na lokalitetu Mlinsko Brdo u općini Čapljina povrijeđena je jedna osoba.

Do nesreće je došlo oko 17 sati, kada je vozilo “renault kangoo”, u kojem su se nalazile tri osobe, među kojima jedna maloljetna, sletio s ceste.

– Vozačica A. S. (45) iz Moskve je zatražila medicinsku pomoć koja joj je prvo pružena u Domu zdravlja Čapljina, a potom je prebačena u bolnicu u Mostar. Zadobila je neutvrđen stepen povreda – kazali su u MUP-u HNK.

Putnici u vozilu O. S. (45) i P. S. (13), također iz Moskve, su prošli bez povreda.

Na automobilu je nastala materijalna šteta, dok su uviđaj obavili pripadnici Policijske uprave Čapljina.

faktor.ba