HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ TOKOM NOĆI: Poslovna zgrada u Banjoj Luci pogođena zoljom…

Nepoznata osoba je tokom noći zoljom pogodila poslovnu zgradu, koja se nalazi u naselju Borik u Banjoj Luci.

Zasad nepoznata osoba je zolju ispalila oko ponoći, pišu Nezavisne.com. Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija, koja je blokirala prostor oko zgrade.

U zgradi Koncerna “Agram” u kojoj se nalazi i osiguravajuće društvo “Euroherc” je bio čuvar, koji nije povrijeđen. Veće opasnosti osim štete koju je nanijela zolja nema, jer nije došlo do požara.

“Nepoznata osoba je ispalila je eksplozivnu napravu na poslovni objekat na Bulevaru Srpske vojske u Banjoj Luci, a povrijeđenih u eksploziji nije bilo”, rekla je za Srnu portparolka Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, ostaci zolje pronađeni su pored jedne od ograda u blizini zgrade na koju je ispaljena zolja.

O ovom događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

JOŠ VIJESTI IZ BANJA LUKE:

Direktor policije RS: Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića

Direktor policije RS: Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića
Direktor policije RS Darko Ćulum najavio je danas da će drugi obdukcioni nalaz tijela Davida Dragičevića biti dostavljen njegovoj porodici, ali da su, kako je rekao, nezvanično, potvrđeni navodi iz prvog nalaza vještaka.

Ćulum je u izjavi novinarima potvrdio da će kompletan izvještaj o istrazi u vezi sa smrću ovog 21-godišnjeg mladića biti predat nadležnom tužilaštvu.

“Šta god bude naređeno mi ćemo dalje uraditi”, najavio je direktor entitetske policije.

Tvrdi i kako pripadnici FBI, sa kojima se jučer sastalo rukovodstvo MUPRS-a, smatraju da je policija RS “uradila sve što je u njenoj moći” kada je u pitanju ovaj slučaj.

Nekoliko stotina građana Banje Luke tri dana se okupljalo na gradskom trgu dajući podršku roditeljima Davida Dragičevića, koji traže istinu o smrti tog 21-godišnjeg mladića, čije beživotno tijelo je 24. marta izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas.

Po ranijoj obdukciji utapanje je uzrok smrti Dragičevića, a roditelji traže da se utvrdi šta se dešavalo prije toga.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske jučer je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija, koju je obavio specijalista sudske medicine, prof. dr Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Iz MUPRS-a su jučer također saopćili da su pripadnici FBI-a izrazili zainteresovanost za navedeni slučaj, te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konsultacija.

Klix