HANKA PALDUM PLAČE DANIMA| Ovo je dugo čekala: Pogledajte šta je očekuje u maju…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum danas se vratila sa turneje po Australiji.

Kraljica sevdaha odmah je posjetila kćerku Minelu Jašar, koja bi se, kako saznajemo, trebala poroditi u maju.

Njena kćerka Minela i zet Elvis očekuju drugo dijete, a kako su nam rekli njihovi prijatelji, u maju bi trebali dobiti sina. U septembru 2014. godine Minela je rodila kćerku Širin, a kraljica sevdaha i danas uživa u svakom trenutku provodenom sa svojom unučicom.

Hanka će tako drugi put postati nana, nakon što je u septembru 2014. godine dobila unuku Širin. Kraljica sevdaha i danas uživa u svakom trenutku provodenom sa svojom unučicom.

– Hvala Bogu proširuje se porodica moje kćerke. Život poklanja i lijepe stvari, a za neke se moramo izboriti. Naravno, ovo je najljepša vijest koju sam mogla poželjeti. Neka ostane tajna da li ću dobiti unuku ili unuka. Najvažnije je da beba bude zdrava – rekla je Hanka za Coolstyle.

Hanka Paldum: Ne nastupam po svaku cijenu, biram mjesta gdje ću pjevati

Posljednjih dana bh. kraljica narodne muzike i sevdaha Hanka Paldum najavila je nove pjesme, a jednu od njih snimit će u studiju kod Tihomira Ivanetića.

– Bit će to jedno lijepo iznenađenje za ljubitelje mojih pjesama. I ranije sam uspješno sarađivala sa Ivanetićem i rado sam prihvatila njegov poziv. Inače, posljednjih dana sam okupirana snimanjem emisija za televizije, ali i pripremanjem posebnog repertoara za koncerte u Švedskoj gdje ću od 21. do 23. decembra pjevati u Štokhholmu, Malmeu i Geteborgu. Kada je Nova godina u pitanju još sam u pregovorima. Iskrena da budem ne moram pjevati po svaku cijenu i poznato je da biram mjesta gdje nastupam. Želim neku finu lokaciju i lijepe goste – kaže Hanka Paldum.

Početkom godine Hanka putuje na turneju u Australiju, gdje će održati seriju koncerata.

– Radujem se uvijek odlasku u Asutraliju. Mislim da mi je ovo čak deseta turneja. Prvi put sam bila tamo 80-tih godina. Lijepa je to zemlja i uvijek nešto novo čovjek nauči. Tamo žive ljudi svih vjera i nacija i opet se lijepo slažu. Mogli bi i mi u Bosni i Hercegovini dosta od njih naučiti. Slijediti njihov primjer da nam svima bude bolje. Nažalost vidjeli ste šta se dešava poslije presude Ratku Mladiću. Ko god je kriv neka odgovara. Bosanci i Hercegovci ne traže puno. Samo da nam je normalan život i da nam državu ne diraju i da je poštuju. Mnogo bi nam bilo lakše kada bi svi vrednovali sve ljude i kulture i običaje. Sve ono što baštinimo vijekovima, ali eto. U nizu stvari koje su se trebale desile, desila se i presuda, ali ona ne može vratiti, mrtve, raseljene, ni uništene – kaže Hanka Paldum.

faktor.ba