GDJE SU RODITELJI| Sekunde do užasa: Beba puzala nasred ceste, iznenadila vozače…

Sa sjeveroistoka Vijetnama stigla nam je jedna od najšokantnijih snimki ove godine.

U kišnim uvjetima vozač je bezbrižno klizio brzom cestom kada ga je iznenadio nesvakidašnji prozor.

Nasred ceste pojavila se beba koja je nehajno puzala i samo je pravodobna reakcija pribranog vozača spriječila stravičnu tragediju.

Tek potom je došla nepoznata žena, primila bebu u naručje i odvela je na sigurno.

POGLEDAJTE I OVU VIJEST:

Zbog lažnih dojava o bombama u školama privedena još dvojica maloljetnika

Policajci Druge sarajevske PU priveli su danas maloljetnog Š. A., rođenog 2002. godine, nastanjen u Sarajevu zbog sumnje da je jutros lažno prijavio da je postavljena bomba u prostorijama srednje škole JU “Poslovno – komercijalna i trgovačka škola”.

Dojava je upućena telefonom jutros u 11.40 sati, nakon čega je policija izašla na mjesto događaja i obavila KDZ pregled, te je utvrđeno da se ponovo radi o lažnoj dojavi.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici II PU, došli su do saznanja o izvršiocu krivičnog djela. Tom prilikom utvrđeno je da se radi o maloljetnom Š. A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. On će danas biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti – potvrdili su iz MUP-a KS.

Također, priveden je i maloljetni S. A. (2000) zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu, prijavljene 9. marta.

On će također biti ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

u

– Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela – navode u policiji.

Faktor.ba

faktor.ba