FOTOGRAFIJA koja je rasplakala Hrvatsku, a evo i zašto…

DRUŠTVENIM mrežama od jučer se dijele fotografije jednog njemačkog ovčara sklupčanog u dvorištu kuće u Zaprešiću. Pas leži u snijegu, šćućuren i prekriven snijegom.

“Kako volim životinje a i sam sam vlasnik jednog njemačkog ovčara, duboko me je potresla scena koju sam zatekao, naime na -10 stupnjeva leži njemački ovčar – vidno promrzao i šćućuren. Kako sutra prognoziraju -17 stupnjeva, strah me je da možda pas ne bi preživio te uvjete pa vas sve koji znaju vlasnike ili ih nekako mogu kontaktirati – molim za pomoć da se psa odgovarajuće zbrine”, napisao je gospodin koji je psa uočio i fotografirao, a fotografije je podijelila stranica Uživo iz Zaprešića.

Ubrzo je fotografiju objavila i SUZA – Savez udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba.

ŠTO ĆE NAM ZAKONI, KAD NIKOGA NIJE BRIGA!!! ZAPREŠIĆ, ULICA MARŠALA TITA!! Kakav to monstrum moraš biti da svežeš psa na lanac i ostaviš ga vani bez ikakvog zaklona na -10”, napisali su.

Potom su se ponovno oglasili s novim informacijama.

” Navodno je pas sklonjen u garažu, a vlasniku nije jasno u čemu je problem jer psu je baš super u tim uvjetima”, dodali su.

“Pozdrav svima, htio bih ukazati na jednu situaciju danas koja me je neugodno iznenadila i šokirala, prolazeći preko pruge uvijek pogledam na desnu stranu prema kući u kojoj boravi njemački ovčar. Kako volim životinje a i sam sam vlasnik jednog njemačkog ovčara, duboko me je potresla scena koju sam zatekao, naime na -10 stupnjeva leži njemački ovčar – vidno promrzao i ščućuren, bez vode (tj. voda mu je zaleđena), bez kućice, bez dekice ili nešto slično. U jednom trenu sam izašao iz auta kako bih pozvonio vlasnicima i ukazao im da ovi uvijeti u kojem drže psa (za kojeg bi svaki vlasnik trebao biti odgovoran i brinuti) nisu prikladni/normalni. Pas se u tom trenutku jedva nekako digao na noge i prišao no kada je došao do mene počeo je uznemireno lajati a kako pas može doseći do zvona i ne znam kako bi reagirao, nisam htio zvoniti nego evo sada pišem u grupu. Kako sutra prognoziraju -17 stupnjeva, strah me je da možda pas ne bi preživio te uvjete pa vas sve koji znaju vlasnike ili ih nekako mogu kontaktirati – molim za pomoć da se psa odgovarajuće zbrine! Kuća se nalazi u “Ulici Maršala Tita” – neposredno na križanju sa prugom.”