FOTO S LICA MJESTA: Građane Sarajeva jutros je uznemirilo vrištanje na parkingu…

Stanovnike sarajevskog naselja Dolac Malta jutros je uznemirilo vrištanje i žučna, glasna rasprava s jednog od parkinga.

– Kako nam javljaju naši čitatelji, prilikom izlaska jednog vozila s parkinga između vozača dva automobila došlo je prvo do verbalnog, a potom i do fizičkog okršaja, piše Oslobođenje, koje je objavilo i fotografije koje je snimio čitatelj tog lista.

Kako se može vidjeti na fotografijama, jedno od vozila ima diplomatske tablice!?

Veći incident spriječili su slučajni prolaznici, ali i brza intervencija pripadnika policije, koji su izašli na lice mjesta i napravili zapisnik o svemu šta se desilo.

Učesnicima u fizičkom obračunu, pomoć su ukazali ljekari Hitne pomoći, zaključuje se u tekstu.
Doznajemo.com

Facebook uvodi promjene nakon skandala, zabranio nove aplikacije

Nakon skandala u vezi sa zloupotrebom ličnih podataka blizu 50 miliona korisnika, Facebook je implementirao nove promjene kojima je zabranio novim aplikacijama pridruživanje na ovu platformu.
Najpopularnija društvena mreža jučer je poprililčno tiho objavila informaciju o novim promjenama. Prošle sedmice Facebook je rekao da će dodatno ograničiti pristup programera korisničkim podacima, a od jučer nije moguće koristiti ovu mrežu za razvoj novih aplikacija.

“Kako bismo vratili povjerenje ljudi u Facebook, napravit ćemo nekoliko promjena u načinu funkcionisanja naše platforme. Znamo da ove promjene neće biti lagane, ali vjerujemo da će ova ažuriranja biti od pomoći”, kazao je potpredsjednik Facebooka Ime Archibong.

Dodao je kako će Facebook narednih sedmica uvoditi nove promjene te detaljno pregledati svaku aplikaciju i uklanjati one s bilo kakvim sumnjivim aktivnostima.

Podsjećamo, Facebook se suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije o tome da su putem njega zloupotrijebljeni lični podaci blizu 50 miliona korisnika ove mreže. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg priznao je velike propuste koji su doveli najpopularniju mrežu pod istrage u SAD-u i Velikoj Britaniji.
Klix.ba