EVROPA SE TRESE ZBOG OVOG RAZGOVORA: Je li ovo KRAJ za Vučićevu EVROPSKU SRBIJU. Putin je ovoga puta bio jasan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su danas skoro sat vremena o situaciji na Kosovu i Metohiji!

Ruski predsednik poručio je Vučiću da Rusija pomno prati šta se dešava u Srbiji i na KiM a da naša zemlja može da računa na rusku pomoć u svakom obliku.

Putin je rekao da za Moskvu kad je reč o KiM važi samo Rezolucija 1244 UN i da su svi drugi dokumenti ništavni.

Putin je naglasio da “ko napadne Srbiju, napao je Rusiju”.

Zvanično saopštenje o razgovoru Vučića i Putina se očekuje uskoro.
Kurir.rs

Vijeće ministara dalo saglasnost za gradnju graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH za potpisivanje Ugovora o pravu građenja s Vladom Republike Srpske u cilju izgradnje graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija uz obavezu dostavljanja Vijeću ministara BiH kompletne prateće dokumentacije.
Ovim ugovorom Uprava za indirektno oporezivanje dobija pravo građenja bez naknade na graničnom prijelazu Bratunac – Ljubovija na period dok postoji njena potreba za objektima na zajedničkom graničnom prijelazu Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Na ovaj način riješeno je jedno od važnih pitanja za nastavak realizacije ovog projekta koji od početka ima bezuvjetnu podršku Vijeća ministara BiH.

U prilog tome ide činjenica da je Vijeće ministara BiH osiguralo 11 miliona KM za
izgradnju ovog graničnog prijelaza, a prethodno je sa Vladom Republike Srbije potpisan Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine s pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Vijeće ministara još jednom iskazuje opredjeljenje za potpuno provođenje sporazuma o graničnim prijelazima i pograničnom saobraćaju s Republikom Srbijom te će Ministarstvo sigurnosti BiH ponovo od nadležnih organa Republike Srbije zatražiti da imenuju predstavnike u zajedničku komisiju za provođenje ovih sporazuma.
Klix.ba