EVO ZBOG ČEGA JE POLICIJA STRAHOVALA: Strašne scene dočekale Džeku i saigrače pred stadionom… Procijenite je li ovo uticalo na igru?

Policija u Liverpoolu pribojava se scenarija koji se desio pred utakmicu četvrtfinala, kada su navijači Redsa autobus sa fudbalerima Manchester Cityja gađali flašama, bakljama i kamenjem.

Policija na motorima bila je nemoćna u ovoj situaciji i samo pukom srećom niko nije stradao.

„Ovim putem obavještavamo sve naše navijače da će Romin autobus proći Arkles Laneom, blizu Anfielda. Također, podsjećamo naše navijače da ne gađaju autobus gostiju te da ne koriste baklje i ostala pirotehnička sredstva jer bi naš klub mogao biti kažnjen“, stoji u saopćenju Liverpoola.

I Jurgen Klopp, trener domaćeg tima, zamolio je navijače da se suzdrže od bilo kakvih incidenata.

„Navijači, molim vas, pokažite poštovanje prema gostima, kako i zaslužuju. Mi smo rivali na terenu, ne izvan njega. Pokažimo svijetu kakve divne navijače ima Liverpool. Kada krene slika s Anfielda, pjevajte iz sveg glasa, pjevajte da svi čuju. Molim vas, nemojte napadati autobus s igračima Rome“, kazao je Klopp.
slobodna-bosna.ba

Qatar Airways na relaciju Doha – Sarajevo šalje Airbus A330

Qatar Airways je najavio da će 29. maja i 3. juna avion Airbus A330-200, sa 260 sjedišta, letjeti na relaciji Doha-Sarajevo, javlja ex-yuaviation.com.
Prvi put će aviokompanija slati svoj avion s 260 sjedišta, od toga 24 biznis klase i 236 sjedišta ekonomske klase, u bosanskohercegovačku prijestolnicu. Promjena dolazi, kako je to javljeno, zbog operativnih razloga.

Podsjećamo, Qatar Airways letove na relaciji Sarajevo-Doha trenutno uspostavlja zahvaljujući modelu aviona A320.

Iz kompanije Qatar Airways su ranije najavili da planiraju povećavati frekvenciju redovnih linija na relaciji Sarajevo-Doha, tako što će ubaciti model aviona A321.

Podsjećamo, Qatar Airways letove na relaciji Sarajevo-Doha trenutno uspostavlja zahvaljujući modelu aviona A320.
Klix.ba