EMINA JAHOVIĆ DOŽIVJELA JE VELIKU PORODIČNU TRAGEDIJU: “Express” donosi detalje o njenom životu!

Emina Jahović na muzičkoj sceni je duže od jedne i po decenije. Poznata je i kao supruga turskog pjevača Mustafe Sandala, sigurno najponosnija kao mama Javuza i Jamana, a u njenoj biografiji ima niz zanimljivih detalja, na koje se zaboravilo. O tome ovih dana piše Express…

Odrasla je u Novom Pazaru pored oca Nusreta Jahovića koji je bio kardiotorakalni hirurg, mame Senije Jahović, pedijatra, sestre Sabine, koja je takođe, pedijatar i brata Mirsada Jahovića Turkdžana, košarkaša koji je igrao i u NBA ligi.

Oca je izgubila kada je imala 13 godina, danas o njemu govori sa mnogo tuge i ljubavi. Njegov gubitak nikad nije preboljela.

Svojedobno, a povodom praznika posvećenom očevima, Emina se prisjetila djetinjstva i vremena provedenog sa tatom, te je sa svojim fanovima na društvenoj mreži Instagram podijelila uspomenu na oca Nusreta uz emotivnu poruku.

“Moj otac niti je sidro da me zadržava, niti jedro da me nekuda odvede, ali je moj svetionik sa neba čija mi ljubav uvijek pokaže put. Uvijek ću te voljeti moj anđele čuvaru. Sretan dan očeva. Djevojka sa desne strane je moja draga sestra Sabina”, napisala je pjevačica.

Eminin otac Nusret preminuo je 1995. godine usljed srčanog udara, a pjevačici je svaki put bilo teško da u javnosti govori o njemu.

Dok je pohađala srednju školu, bavila se glumom i igrala je u nekoliko predstava. U jednoj od njih, u “Galebu”, 1999. izvela je pjesmu “Kaži zašto me ostavi “. I tada je shvatila da, uprkos velikoj želji da bude arhitekta, želi da bude pjevačica.

Kasnije je na Univerzitetu Braće Karić diplomirala menadžment.

Početak njene muzičke karijere vezuje se za nastupe na festivalima. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine takmičila se 2002. na Pjesmi Evrovizije 2002. pjesmom “U, la, la”, osam godina kasnije učestvovala je na Beoviziji numerom “Ti kvariligo”.

Objavila je pet albuma i veliki broj singlova.

Na glumu nije zaboravila, vratila joj se prije nekoliko godina u turskoj seriji “Polje lala”.

Zna kako je to i ocjenjivati talente drugih, budući da se našla u ulozi žirija u turskom X Factoru. I to sa suprugom Mustafom Sandalom.

Njeno vjenčanje sa turskom zvijezdom Mustafom Sandalom bilo je veoma ispraćeno, a organizovano je 2008. u Istanbulu. Iste godine poznati par je dobio sina Jamana, a 2012. sina Javuza (tada je Emina dobila i tursko državljanstvo, pored državljanstva Srbije).

Prošle godine uveliko se pisalo o njenom navodnom razvodu, ali do kraja ljubavi sa poznatim Turčinom nije došlo.

Emina je prije braka sa Mustafom, bila udata za muškarca po imenu Aladin iz Novog Pazara, taj brak nije dugo potrajao.

Pratile su je i brojne ljubavne afere koje su neizbježno išle uz epitet velike zavodnice, pisalo se da je na njene čari pao i Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića koji je danas sa pjevačicom Jovanom Nikolić Mišković.

Emina važi za jednu od najbolje odjevenih pjevačica iz Srbije. Njen stil je elegantan, se*sepilan na sceni, a van njen ležeran, pa čak i sportski.

Važi i za jednu od najljepših pjevačica iako se tvrdi da njena ljepota nije prirodna. Pjevačica je priznala da je korigovala nos, a kao razlog operacije navela je devijaciju.

doznajemo.com