EKSPLOZIJA U DVORIŠTU DUŽNOSNIKA SDA STRANKE: Pogledajte ko je bio meta…

Nepoznate osobe bacile su noćas eksplozivnu napravu u dvorište predsjednika Predsjedništva SDA Sanžak i pomoćnika predsjednika općine Tutin Saliha Hota.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih.

U novopazarskoj policiji Tanjugu je rečeno da je u eksploziji nanijeta manja materijalna šteta na zgradi i automobilu koji je bio parkiran u dvorištu.

IZ RUBRIKE CRNA HRONIKA MOŽETE JOŠ POGLEDATI:

Predložen pritvor za Iliju Milića koji je ubio 35-godišnjaka u Kotor Varoši

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka uputilo je Okružnom sudu prijedlog za određivanje pritvora Iliji Miliću (1947.) kojeg se tereti za ubistvo Vasilja Kneževića (35) iz Kotor Varoši. Knežević je bio jedini i posljednji stanovnik mjesta Šepirice na Vlašiću.

Milića se tereti i za oštećenje tuđe stvari i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. On je 10. aprila oko 9:20 sati u mjestu Pilipovina-Kruševo brdo, Opština Kotor Varoš, pucao prema svom komšiji i usmrtio ga te pokušao ubiti njegovog oca Nedeljka (91) koji je uspio pobjeći.

U pucnjavi su povrijeđene i domaće životinje koje su bile na ispaši.

“Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenjem javnosti”, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Prema riječima mještana, između komšija je i ranije bilo razmirica zbog vode i šume. Milić je sam nazvao policiju i predao se. Uviđajem je utvrđeno da je Milić ispalio pet metaka u Vasilja.

O Vasilju su pisali mnogi mediji. Bio je jedini stanovnik katunskog naselja u mjestu Šepirice na obroncima Vlašića. Jedino društvo bilo mu je 20 životinja. Kao mlađi doživio je nesreću i ostao bez šake te ga niko nije želio zaposliti. Komšije su kazale kako je bio prijatan te da nikome nije smetao.

Klix