Džekina IZJAVA IZAZVALA buru u Engleskoj: Sretan sam zbog tebe, ali DOGODINE!

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u razgovoru za Telegraph govorio je o svom nekadašnjem saigraču Mohamedu Salahu.

Džeko će zaigrati protiv svog nekadašnjeg saigrača u duelu polufinala Lige prvaka u kojim će Roma i Liverpool dva puta ukrstiti koplja.

“Prije svega, sramota je da je otišao, ali izgleda da je morao. Na kraju, izgleda da je postupio ispravno jer pravi nevjerovatne stvari u Premier ligi, koja nije najlakša liga u kojoj možete igrati. Nadam se da će nastaviti sa golovima u Premier ligi, ali ne i u Ligi prvaka”, rekao je kapiten reprezentacije BiH.

“Prošle godine sam postigao 39 golova, a ove, recimo, samo 20. Veoma sam sretan zbog njega, ali nam nedostaje. Nadam se da neće proći u finale Lige prvaka, makar ne ove godine. Želim mu sve najbolje, ali za sljedeću sezonu”, rekao je Džeko.
zmajevibih7

Fazlija: Nije iznenađanje što sam 20 godina prvak, streljaštvo u BiH ima velikih problema

U Zenici je nedavno održano 24. prvenstvo BiH u gađanju zračnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke, na kojem je ponovo dominirao Streljački klub Sarajevo predvođen Nedžadom Fazlijom.
Najuspješniji bh. olimpijac nije dozvolio iznenađenje te je s pogođenih 618,3 kruga osvojio svoju dvadesetu zlatnu medalju na Prvenstvu BiH, dok je i u ekipnom takmičenju s kolegama Emirom Memiševićem i Nikolom Ćorićem suvereno trijumfovao.

S Fazlijom smo razgovorali o održanom takmičenju u Zenici, problemima s kojim se bh. sportisti susreću u streljaštvu, ali i općenito o bh. sportu.

Najuspješniji klub na Prvenstvu BiH

“Izuzetno smo zadovoljni nastupom u Zenici. Najviše je oduševio Ćorić koji je izjednačio državni rekord za juniore s pogođenih 611,8 krugova. Naš klub je s dvije ekipne pobjede i jednim drugim mjestom bio najuspješniji klub prvenstva. Vrijedi istaći da je naša ekipa na pušci osvojila 23. titulu prvaka BiH. Najzanimljivija borba za odličja vodila se na pištolju, gdje je svaki hitac odlučivao o plasmanu. Na kraju smo ipak osvojili drugo mjesto u toj kategoriji. I u ženskoj konkurenciji smo bili dominantni i naša ekipa u sastavu Bjelošević, Aida i Medina Arnautović suvereno je pobijedila sa 1.825,6 krugova pa smo generalno zadovoljni nastupom u Zenici”, počinje razgovor Fazlija za portal Klix.ba.

Naš najuspješniji olimpijac je istakao da je očekivao osvajanje nove titule.

“Koliko se godina bavim streljaštvom i koliko sati treninga i ispaljenih dijabola imam iza sebe, mogu reći da je ovaj uspjeh očekivan. Dugo vremena treba da se strijelac napravi, a kad se stekne rezultat, onda od vas zavisi koliko ćete se dugo baviti time. Formu možete održavati s dva-tri ozbiljnija treninga. Naravno, ovaj rezultat nije blizu onih rezultata koje sam ranije ostvarivao i nije konkurentan za međunarodne scene. Međutim, ako bilo ko postane državni prvak 20 puta, onda je to uspjeh koji treba podržati i pohvaliti”, kazao je Fazlija.

Kao primjer ulaganja naveo je Olimpijski komitet Velike Britanije.

“U svoj tim uložili su 700 miliona funti. I sada, jednostavnom računicom, možemo dobiti koliko košta osvajanje jedne medalje. To su milioni funti. Mi kad sve saberemo, od svih nivoa vlasti i za sve sportove ne možemo sakupiti ni za tu jednu medalju. A gdje su britanski sportisti koji nisu osvojili medalju, jer su i oni trošili novac. Međutim, niko ih toliko nije napadao, kao što nas prozivaju prilikom neuspješnih rezultata na međunarodnoj sceni”, kaže Fazlija, koji se potom osvrnuo i na svoju karijeru.

“Takmičit ću se sve do trenutka kada će SK Sarajevo imati tri kvalitetna seniora koja će biti prvaci BiH u streljaštvu. To nam je zadaća koju moramo ostvarivati i dalje. To je tradicija koju ne želimo prekidati. Vidi se i po rezultatima da smo uvjerljivi, ali neću da dozvolim nikakvo iznenađenje. Ipak, trener mora izbaciti najbolju ekipu na teren”, rekao je Fazlija za kraj razgovora ističući kako je SK Sarajevo još 1979. godine osvojio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.
Klix.ba