Džaferović Dodiku bacio rukavicu U LICE: Budeš li krenuo na Dejton, ovo će se dogoditi Srpskoj

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović rekao je u Novom Pazaru da je uticaj Rusije na delovanje političara iz entiteta RS evidentan i vidljiv i da je posledica toga njihovo negiranje Zakona o odbrani.

– Volio bih da uticaja Rusije nema, ali o tome treba da vodi računa i NATO. Mi smo doveli u pitanje formiranje Savjeta ministara tražeći da se ispoštuje Zakon o odbrani i preda prvi Godišnji nacionalni program u okviru Akcionog plana za članstvo u NATO i videćemo kako će se stvari dalje odvijati – rekao je Džaferović.

On veruje da će se u sadejstvu zvaničnika BiH i država članica NATO naći neko rješenje da BiH preda prvi Godišnji nacionalni program i krene sa poštivanjem zakona koji je ranije usvojila, prenosi Faktor pisanje Beta agencije.

Na pitanje agencije Beta da prokomentariše izjave Milorada Dodika koje daje u ime RS sa skupova na kojima učestvuje u svojstvu predsedavajućeg Predsedništva BiH, Džaferović je rekao da ovoj zemlji nisu mogli da naude ni mnogo veći igrači.

– BiH je celovita i demokratska država i ona se očuvala i onda kada joj je bilo najteže u istoriji, u periodu agresije od 1992. do 1995. godine. Mnogo veći igrači nisu mogli nauditi BiH, pa neće ni ovi danas, budite uvereni u to – rekao je Džaferović.

On je istakao da je BiH postojala i pre Dejtonskog sporazuma, a da su entiteti nastali tada.

– Mogu samo da potkopaju Dejton i onda će nestati prvo ono što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti, a BiH će nastaviti da postoji jer je postojala i pre toga – rekao je Džaferović.