Đoković: Uživao sam na startu u Australiji

Novak Đoković bio je oduševljen poslije povratka na ATP Tour i pobjede nad Donaldom Youngom u prvom kolu Australian Opena.
Đoković je pobjedom obilježio povratak tenisu poslije šestomjesečne pauze zbog povrede, trijumfom nad Donaldom Youngom – 6:1, 6:2, 6:4.

“Prvi meč poslije šest meseci nikada ne znate kako ćete početi, zbog mentalne blokade i ostalog. Došao sam na teren sa pravom emocijom. Zahvalan sam što sam imao priliku da budem ovdje jer prije mjesec dana nisam znao da li ću doći u Australiju – lakat nije bio spreman za ovaj nivo takmičenja. Evo me i želio sam da počnem pravim intenzitetom. I jesam to uradio, vodio sam 6:1, 5:0, igrao savršen tenis, kao da nisam ni prestajao. Uživao sam. Donald se vratio u trećem setu, a ja se nadam da ste i vi uživali”, rekao je Đoković po okončanju duela.

Šestostruki šampion u Melburneu je otkrio šta je radio dok se oporavljao od upale tetive lakta.

“Sjajno je vratiti se ovdje, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mjesto da zaigram poslije šestomjesečne pauze zbog povrede, nego ovdje u Australiji. Volim da dolazim i igram ovdje, vi ste sjajni. Bio je dug period bez takmičarskog meča, ali sam iskoristio to vrijeme da provedem kvalitetno vrijeme sa porodicom. Dobio sam drugo dijete i to je veliki blagoslov. Ruke su mi bile pune, iako nisam držao reket. Nisu ovdje sa mnom, nedostaju mi, ali mi je nedostajao i tenis, i oni mi pružaju veliku podršku”.

On je bio svjestan da je pauza bila pravo rješenje jer je povreda došla do te faze da nije mogla da se zaliječi lijekovima.

“Nikada se u životu nisam suočio sa ovakvom situaciju. Tokom karijere sam možda pauzirao najduže mjesec dana, nisam propustio nijedan Grand Slam i sada je bilo drugačije. Ne želim da kažem da je bilo loše, već drugačije. Moralo je da se desi u jednom trenutku, ova povreda me muči već dugo i sve je eskaliralo prošle godine u vreme Roland Garrosa i Wimbledona. Morao sam da uzmem neko vrijeme slobodno, povreda je nešto što nijedan sportista ne želi, ali mi je dala vremena da se osvrnem na svoj život, igru i na sebe samog. Želio sam malo više slobodnog vremena, imam nevjerovatnu karijeru na koju sam ponosan, ali nekada nisam mogao da radim druge stvari ili budem sa porodicom. Sada se to desilo i drago mi je da sam opet na terenu”, zaključio je srpski igrač.

(Vijesti.ba)