DOK NAŠ NAROD NAPUŠTA ZEMLJU| Na zapadu Bosne tuča migranata: Pogledajte ko je ranjen nožem…

U Velikoj Kladuši sinoć je došlo do tuče stranih državljana. Jedna osoba je zadobila povrede i završila u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, potvrđeno je za Avaz.ba iz MUP-a USK.

Kako nam je potvrdila Snežana Galić, portparol MUP-a USK, slučaj se desio sinoć oko 20 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Velikoj Kladuši.

– Nekoliko migranata je bilo u restoranu i došlo je do tuče. Nakon toga je jedan od učesnika incidenta nanio povrede drugoj osobi nožem. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici zatekli su povrijeđenog i još nekoliko stranih državljana – kazala nam je Galić.

Nakon napada, osumnjičeni za ovo krivično djelo udaljio se u nepoznatom smjeru, no ubrzo je pronađen i uhapšen. Povrijeđeni muškarac je zadobio lakše tjelesne povrede u predjelu lijeve noge.

Također nam je potvrđeno da je napadač iz Libije, a povrijeđeni muškarac iz Palestine.

Kako saznajemo, napadač je Z. S. (1985.) iz Libije, nad kojim je zavedena kriminalistička istraga, dok je povrijeđen W. S. (1996.) iz Palestine.

Prema informacijama MUP-a USK, sve osobe koje su zatečene s povrijeđenim W. S. su strani državljani, migranti, te su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil u BiH.

– S tim potvrdama oni imaju mogućnost da se legalno kreću unutar granica Bosne i Hercegovine – kazala nam je Galić.

Kako nam je potvrdila Snežana Galić, portparol MUP-a USK, slučaj se desio sinoć oko 20 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Velikoj Kladuši. – Nekoliko migranata je bilo u restoranu i došlo je do tuče. Nakon toga je jedan od učesnika incidenta nanio povrede drugoj osobi nožem. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici zatekli su povrijeđenog i još nekoliko stranih državljana – kazala nam je Galić.

Avaz