DODIKU VIŠE NE TREBA RUSIJA: Pogledajte koju je svjetsku velesilu pronašao kao novog zaštitnika…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas zadovoljstvo povodom otvaranja Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjoj Luci, istakavši da će institut omogućiti još bolju saradnju u oblasti obrazovanja i kulutre između Republike Srpske i Kine.

Tokom razgovara sa zamjenikom gradonačelnika Tjenđina Džaom Haisanom, Dodik je naglasio da je saradnja Republike Srpske sa Kinom na izuzetno visokom nivou, posebno u oblastima energetike i infrastrukture, te da se proširuje na kulturnom i obrazovnom planu.

Bilo je riječi i o saradnji između Republike Srpske i Tjenđina, saopćeno je iz Kabineta entitetskog predsjednika.

Sastanku su prisustvovale i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Kine u BiH Čen Bo.

Nisu samo mediji prenijeli priču, američki Senat je imao izvještaj gdje se i Vi pominjete, kao i ruski centar u Nišu, Vi kao Putinov čovjek, da vodite anti Nato politiku, i prorusku?

Ja sam dijete Mire i Bogde Dodika. I ničiji drugo. Poštujem predsjednika Putina, i ponosan sam na činjenicu da mogu da se s njim sretnem nekoliko puta godišnje. U Moskvi sretnem dosta i Nijemaca i Zapadnih Evropljana biznismena u momentu kada zapadna Evropa uvodi sankcije Rusiiji. Postoji jedna haranga, propagandna mašinerija koja je pokrenula svu tu vrstu priče. Ako postoje formacije onda su to zapadne. Ima zvanična organizacija Altea, znate koliko je u prošlosti bilo ovdje stranih vojnika. Sad se neko nađe da govori o prisustvu, oni najbolje znaju, to mi djeluje potpuno neozbiljno, pa čak iako je od strane Senata. To se radi za potrebe lobiranja, znamo mi to, i mi ćemo naći tako nekoga da to kaže.

N1