Dodiku su rekli šta je Zvizdić rekao u Americi i sad će biti svašta: Zvizdo, bolje bi ti bilo da…

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.
– Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Savjetu ministara u tehničkom mandatu mogao da odgovori – čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate? – upitao je Dodik.

On je istakao da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.
– Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država – naglasio je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt separtmentu Metjuom Palmerom, na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH, te se založio za integracije BiH u NATO.