DODIK U ŠIPOVU LOVIO VUKA: Pogledajte zbog čega se odlučio na ovaj poduhvat…

Dodik nije propustio priliku da zapjeva lovcima uz srneći paprikaš i teletinu, pa se na repertoaru od 5-6 pjesama našla “Miljacka”, ali i njegova himna “Ne može nam niko ništa”.

U subotu je u Šipovu održana 37. tradicionalna Hajka na vuka. Bila bi to lovačka manifestacija koja se ni po čemu ne bi razlikovala od prethodnih, da njen počasni gost nije bio predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik.

Lovačko udruženje “Tetrijeb” Šipovo i ove godine je u saradnji sa ŠG “Gorica” i opštinom Šipovo organizovalo 37. tradicionalnu lovačku manifestaciju “Hajka na vuka”. Manifestacija je druželjubivog karaktera, a nastala je pobratimstvom lovačkih udruženja “Tetrijeb” Šipovo i “Jedinstvo” Perlez iz Srbije.

I ove godine Lovačko udruženje ”Tetrijeb” ugostilo je mnogobrojne ljubitelje lova, među kojima i najpoznatije lovce među domaćim političarima. Od ranije je poznato da su visokopozicionirani članovi SNSD-a, Nebojša Radmanović, poslanik u Domu naroda BiH i Džerard Selman, predsjednik Ustavnog suda RS, strastveni lovci.

Ove godine je lovačku uniformu obukao i pridružio im se i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Domaćin mu je bio načelnik Šipova Milan Kovač, inače njegov kum.

Dodik nije propustio priliku da zapjeva lovcima uz srneći paprikaš i teletinu, pa se na repertoaru od 5-6 pjesama našla “Miljacka”, ali i njegova himna “Ne može nam niko ništa”.

U izbornoj godini sva su čuda moguća, pa i da Dodik, osim strasti za političkom moći, otkrije i onu prema lovu na divljač. U svakom slučaju, ovo je bila dobra prilika za lov na potencijalne glasače, jer hajka na vuka okuplja brojne ljubitelje lova koji svake godine dolaze u Šipovo.

Na tracionalnoj 37. Hajci na vuka, koja je proteklog vikenda održana u Šipovu okupio se veliki broj lovaca, a među brojnim zvanicama bio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Osim Dodika druženju su prisustovali poslanik u Domu naroda BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman, te načelnik Šipova Milan Kovač.

Domaćin manifestacije bilo je Lovačko udruženje “Tetrijeb”.

Slobodna Bosna/fokus.ba