Dodik: Slušajte ikebane jedne, mi više nismo zainteresovani

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska sve manje zainteresovana da bude formiran Savjet ministara, jer Srpska bez te institucije može da egzistira.

– Mi u Srpskoj pokazali smo da možemo da egzistiramo i bez Savjeta ministara i da baš i nije tolika tragedija što ga nema – istakao je Dodik.

Dodik je poručio da oni koji su ovo zakuvali treba i da nose rezultate toga.

– Šta sad? Formirate Savjet ministara i dobijete ministre ikebane, a tamo su postavljeni svi ljudi na nižim nivoima koji bi trebalo da iznesu neke poslove, i da mi sada sljedeće dvije godine potrošimo pokušavajući da ispeglamo situaciju – to je besmisleno – rekao je Dodik za ATV.

Dodik je podsjetio da je, prema Ustavu, Savjet ministara beznačajan organ, pomoćni organ Predsjedništva, a neko je od njega pokušao da napravi vladu BiH.

– Mi nismo zainteresovani da BiH ima vladu. Niko ko sjedi na ovim mjestima ne smije da dozvoli da BiH ima vladu, nego da ima Savjet ministara, kao pomoćni organ Predsjedništva. I to je ono na šta smo mi pristali i na ništa drugo – naglasio je Dodik.