Dodik: Slušaj me, Vojsko Republike Srpske!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, naglasivši da bez njenog postojanja ne bi bilo ni Republike Srpske.

– Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine, bila je istorijska, jer bez njenog postojanja, herojske borbe i nesebičnog žrtvovanja njenih pripadnika danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda – istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da nikada ne treba zaboraviti vojni put Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske i sačuvala srpski narod, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Treći pješadijski puk nastavio je da sa ponosom i poštovanjem baštini vrijednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske – navodi se u čestitki.

On je iskazao posebnu zahvalnost onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku, istakavši da je naša dužnost da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja ne borce koji su nam donijeli slobodu, mir i Republiku Srpsku.

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo vječno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za slobodu otadžbine i potomaka dali najvrednije što su imali – život.

– Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima – poručio je Dodik.