Dodik: Ovakve ja hoću uniforme! Vrhovna komanda je u Banjaluci!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sledećem obeležavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

– Nabavićemo uniforme vojske Republike Srpske. Više od polovine onog stroja biće obučeno u uniforme vojske Republike Srpske, a jedan deo biče obučen u uniforme Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka da se vidi kontinuitet i to ja ne mislim da bi mogao da bude problem. Ukoliko bude problem, mi ćemo dan vojske u ovom kapacitetu naći destinaciju gde hoće, ali ovo je naša kasarna – kazao je Dodik, prenosi N1.

Poštovaće, kaže, i Ustav BiH, ali i dodaje da, što se njega tiče, za pripadnike Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, “vrhovna komanda je u Banjaluci”, prenosi N1.

Dodik je istakao da “vojska RS živi u srcima i dušama Srba te da će uvek biti sposobni pripadnici Trećeg pešadinskoj puka Oružanih snaga BiH da brane slobodu RS i njenog naroda”, te da će uvek stati iza njihovih zahteva.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da neće biti političke odluke za formiranje vojne akademije na nivou BiH, iako napori međunarodnog faktora idu u tom pravcu.