Dodik: Komšiću, ZAVRŠIO SAM SA TOBOM KAO SA ČOVJEKOM, ovo te sada čeka

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio “personalno i politički”. Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH potom pojasnio Komšićev potez ocjenjuje “političkom igrom”.

Naime, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji kako je rekao Dodik baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

Dodik odgovara: Komšić i ja smo završili!

– Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put – istakao je Dodik za N1.

– Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva – dodao je Dodik.

On je ocijenio da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a prema pitanjima poput rominga.

– Evo ja njega više nikada neću tužiti. Napravili smo nešto u tom Predsjedništvu s romingom koje sada neće niko u Savjetu ministara da provodi pa me pozivaju u Evropi. To nikoga se ne tiče, to što možemo da izgubimo priču o jeftinom romingu, to nikog ne zanima ali zanimaju uniforme – poručio je Dodik.