Dodik kao vidra: Kakav uspjeh DODIKA U SRPSKOJ, ponovo ih ima u šaci

U prostorijama Glavnog odbora DNS-a u Banjoj Luci danas je održan sastanak delegacija SNSD-a i DNS-a, koje su predvodili predsjednici stranaka Milorad Dodik i Marko Pavić. Na sastanku je zaključeno da koalicija nije upitna i da će saradnja biti nastavljena.

– Konstatovali smo da saradnja na nivou RS-a i na zajedničkom nivou nije uopšte upitna. Nije upitna ni na lokalnom nivou, ali ćemo morati više da uložimo truda da okupimo naše lokalne organizacije u nastojajanju da zajedno dođemo do politika u različitim lokalnim zajednicama. Mi smo za saradnju sa DNS-om i na lokalnom nivou i spremni smo da pravimo zajednički mogući program saradnje i za same lokalne izbore, rekao je Dodik nakon sastanka.

Pavić je istakao da je sastanak rukovodstava DNS-a i SNSD-a protekao u duhu tolerancije i razumijevanja, te da je razgovor bio konstruktivan s ciljem da se demistifikuju i razriješe mnogi uslovno rečeno problemi koji su opterećivali odnos dvije stranke.

– Mnoge stvari smo jedni drugima rekli i uputili prijedloge kako da unaprijedimo život u Republici Srpskoj, parlamentarni rad i rad na nivou BiH. Zaključili smo da sve bude sistematizovano i da iduće sedmice održimo sastanak u istom sastavu, te da pred javnost izađemo sa zaključcima, rekao je Pavić.