Dodik je ovo rekao ČIM JE ČUO šta se događa na Kosovu

Dodik je istakao da država Srbija ima pravo da štiti svoj narod, koji je ostao nezaštićen. Prema njegovim rečima, posebno je čudno obrazloženje da su na taj način odvođeni pripadnici policije.

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je operacija specijalnih snaga ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu i Metohiji i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica, koja je prisutna u ovoj južnoj srpskoj pokrajini.

– Obrazloženja da je jutrošnji upad na sever Kosova i Metohije u funkciji borbe protiv kriminala su nesuvisla, jer da bi se pojedinci priveli pravdi ne morate da dižete specijalne jedinice sa dugim cijevima koje uznemire sve stanovništvo na Kosovu i Metohiji – istakao je Dodik.

– Oni su mogli biti uhapšeni mirno na svojim radnim mestima, ako je bilo osnova za njihovo hapšenje. Zato je potpuno jasno da ovde nije reč o borbi protiv kriminala. Ovo je borba protiv ostanka Srba na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se isprovocira njihov novi egzodus – naglasio je Dodik.