Dodik: Inzko, kako ti ne dosadi da lažeš, ljudi, evo kolika je njegova plata!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je oštro kritikovao visokog predstavnika Međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka kazavši da je on napravio više sukoba, nego što je donio rješenja te ga pozvao da podnese izvještaj u Narodnoj skupštini RS-a. Govorio je i o procesu formiranja vlasti te Stranci demokratske akcije.
“Odbacujemo sve priče visokog predstavnika koji satanizuje Republiku Srpsku. Inzko insistira da RS poštuje odluku Dana RS-a, a onda ode u Vijeće sigurnosti i kaže da RS nema pravo da dostavlja izvještaj, a zanemaruje odluku Ustavnog suda koji je rekao 2010. da RS to može raditi. To je dokaz njegovih laži, manipulacija, zanemarivanje procesa koji su pogubni u BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je ponovo govorio o Inzkovoj plati, koja prema njegovim informacijama, iznosi 24.000 eura.

“Ne mogu razumjeti kako mu ne dosadi lagati i podmetati na Vijeću sigurnosti, a u nekom pragmatičnom smislu ga razumijem da satanizacijom RS-a sačuva pažnju zemalja koje odlučuju u Vijeću sigurnosti na BiH kao nestabilno društvo u kojem je remetilački faktor RS da bi sačuvao svoju platu od 24.000 eura. Na sve puteve na koje ide, jer se svi knjiže kao pomoć BiH, on dobija pare. Ta pomoć nije adekvatna i nije fer, jer je lažna i lažno se koristi”, dodao je.