DODIK I KUSTURICA U INAT SVIMA: Snaga Srba proizilazi iz dvije srpske države, Srbije i RS-a…

Predsjednik RS-a Milorad Dodik i srbijanski režiser Emir Kusturica druženjem u “jednom poznatom beogradskom restoranu” proslavili su Dan državnosti Srbije.

U saopćenju sa druženja ističe se da su se “Dodik i Kusturica osvrnuli na centralnu manifestaciju proslave Dana državnosti Srbije, koja je održana u Orašcu, ističući da je tom prilikom pokazana snaga koja proizilazi iz jedinstva srpskog naroda i dvije srpske države – Srbije i RS-a”.

Oni su konstatirali da je “potrebno učiniti sve da bi to jedinstvo i ta snaga i dalje rasli i bili garant dobrobiti cjelokupnog srpskog naroda, ma gdje bio, kao i svih građana RS-a i Srbije”.

U Memorijalnom kompleksu u Orašcu u srijedu je je održana centralna manifestacija obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsjednici Srbije i RS-a Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, te premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

Dodik će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bit će kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u BiH, potvrđeno je Srni.

Aktuelni predsjednik RS-a ranije je izjavio da će, ako postane član Predsjedništva BiH, zakletvu polagati u Banjoj Luci, a na posao ići u Istočno Sarajevo, te da će sjednicama prisustvovati putem videolinka.

Podsjećamo, Dodik je ranije rekao da nije protiv države koju bi vodio kao član kolektivnog Predsjedništva.

“Ja nisam protiv BiH, ja sam za dejtonsku BiH koju čine dva entiteta i u koju se ne miješaju stranci. BiH u EU, u kojoj će vladati mir i sigurnost. Protiv sam BiH koju nameću stranci, koja nije dogovorena i koju želi jedan narod”, rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba