DODIK ĆE PLAKATI KAD OVO VIDI: Iz Moskve 700 studenata čestitalo Dan nezavisnosti BiH…

Studenti iz cijele Bosne i Hercegovine, njih 700, koji ovih dana borave u Moskvi u sklopu projekta Studentski pohodi sastali su se s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Rusiji, Mustafom Mujezinovićem.

Studenti su zajedno s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Merimom Serdarevićem, u razgovoru sa ambasadorom Mujezinovićem, istakli potrebu dodatnog jačanja prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine s Rusijom, te su istakli kako žele u Rusiji vidjeti pravog prijatelja.

Ambasador je također informisao studente da je Rusija veoma prijateljski nastrojena prema Bosni i Hercegovini, te da posjeta ovako velike grupe studenata, najveća od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dvije države, umnogome doprinosi tome.

Studenti su zajedno s ambasadorom Bosne i Hercegovine s Crvenog trga u Moskvi svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitali Dan nezavisnosti BiH.

PROČITAJTE I OVO:

Učenici 52 škole iz cijele BiH zajednički proslavili Dan nezavisnosti

U prostoru Multimedijalne sale na Kovačima u organizaciji Muzeja “Alija Izetbegović“ promoviran je četvrti katalog učeničkih radova “Mladi ljiljani”, saopćeno je iz ovog muzeja.

JU Muzej “Alija Izetbegović” od samog početka svoj rad usmjerava na edukativnu djelatnost s namjerom da upozna učenike osnovnih i srednjih škola s periodom moderne historije BiH opečaćene likom i djelom prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Muzej je s tim temama objavio konkurs za učenike osnovnih škola i srednjih škola, a u kategoriji osnovnih škola prvu nagradu je osvojio Zijad Avdičević VII razred, Osnovna škola “Teočak“ iz Teočaka, drugu nagradu Adna Višća IX, Osnovna škola “Olovo“ iz Olova i treću nagradu Adna Kahrimanović VI razred, Osnovna škola “Fatima Gunić“ Sarajevo.

U kategoriji srednjih škola, prvu nagradu je osvojio Iman Afaneh, Peta gimnazija Sarajevo, drugu nagradu Marija Babić I razred, Srednja tehnička škola “Kemal Kapetanović“ Kakanj, dok je treću nagradu dobila Ajla Hajruši I razred, Gimnazija Mostar.

U programu povodom Dana nezavisnosti BiH nagrađeno je 70 najboljih učenika iz 30 osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na interaktivnim radionicama “Bosanska vječnost“, kao i konkursu za najbolji literani rad.

faktor.ba