DODIK ĆE IZGUBITI VELIKE PARE: Pogledajte kako su ga veliki saveznici napustili u Beogradu…

Ambasada Izraela u Beogradu od 1. januara ove godine više ne koristi vilu na Dedinju, čiji je vlasnik Milorad Dodik.

Kako BN saznaje, izraelska ambasada u Beogradu od 1. januara ove godine zvanično više ne koristi Dodikovu vilu na Dedinju.

Prema tvrdnjama izvora BN-a, izraelska vlada odlučila je da od 1. januara ove godine više ne koristi Dodikovu vilu za potrebe ambasade te zemlje u Beogradu upravo zbog toga što je on kompromitiran u javnosti i što je nepoželjna ličnost za mnoge zemlje.

Dodik je vilu kupio kada je bio premijer Republike Srpske 2007. godine od “Komercijalne banke”, iako je kredit za nju podigao 2008. godine u “Pavlović banci” što je bio predmet istrage Tužilaštva BiH.

Vila je površine 341 m2, posjeduje garaže od 45 m2 i pomoćne prostorije od 63 m2 te zemljište uz objekt preko 350 kvadratnih metara. Nalazi se u ulici Vaska Pope na broju 16 u Beogradu.

Kako su mediji tvrdili, sudski vještak građevinske struke Aleksandar Petrović u svom izvještaju je napisao da se prizemlje sastoji od hodnika, dnevnog boravka, spavaćih soba, kuhinje, mokrog čvora i ostave.

Sprat se sastoji od hodnika sa dnevnim boravkom, kuhinje sa trpezarijom, spavaćih soba, mokrog čvora i posebnim dijelom u kojem je smješten WC. U dijelu sprata se nalaze spavaće sobe različitih veličina.

Vilu koja je izgrađena 2005. godine vještak je procijenio na 1.260.000 eura.

Još ranije Dodik je kazao da je vilu na Dedinju kupio od “Komercijalne banke” i da je iznajmio izraelskoj ambasadi u Beogradu za iznos oko 55.000 eura na godišnjem nivou.

– Kirija ide na otplatu kredita za kuću koja je i pod bankarskom hipotekom na period od deset godina – rekao je Dodik još 2010. godine, kada je priznao da ima vilu u Beogradu.

Avaz