“Dobio sam milion kritika zbog Konakovića, a Marija Šerifović koja podržava Šešelja može da dođe i napuni Zetru”…

Sinoć je održan skup podrške osnivanju političkog projekta Narod i pravda, osnivača Elmedina Konakovića, bivšeg premijera KS.

U Domu mladih prisustvovao je veliki broj simpatizera Konakovića, među kojima je podršku bivšem premijeru dao i bh. glumac Enis Bešlagić.

Bešlagić je kazao da je istjerivanje Elmedina Konakovića iz stranke bilo najbolje što je SDA uradila jer on sada ima za koga glasati.

“Moram priznati da je najbolji potez koji je SDA napravila u proteklih 10 godina to što te išćerala iz stranke, da imam za koga glasati”, kazao je Bešlagić .

Bh. glumac kaže da je došao na skup da jasno i glasno kaže ko je i za šta je, i zato što je roditelj.

Pozvali smo Bešlagića kako bi nam objasnio otkud on na skupu i zašto je odlučio jasno i glasno stati uz Konakovića.

Poslušajte u priloženom videu šta nam je rekao.

source.ba

Bešlagić: Izbacivanje Konakovića iz stranke je najbolje što je SDA uradila, sad imam za koga glasati

Skupu podrške osnivanju političkog subjekta Narod i pravda večeras je u Domu mladih prisustvovao i bh. glumac Enis Bešlagić koji je kazao da je istjerivanje Elmedina Konakovića iz stranke bilo najbolje što je SDA uradila jer on sada ima za koga glasati.
“Mnogi nisu došli jer čuvaju posao. Narod je prepadnut. Nije patriotizam kada objavite lijiljane za Dan državnosti. Patriotizam je reći za koga si i čemu težiš”, rekao je Bešlagić.

Istakao je da ga je otac, koji je bio u logoru u Busovači, učio da ljude ne dijeli po nacionalnosti.

“Ne mogu mi ovdje ništa oduzeti. Nemam posao, a kad sam snimao ‘Ivkovu slavu’ pitaju me: ‘Šta ćeš na njihovoj slavi, imamo mi svojih Bajrama’. Pojma oni nemaju”, rekao je Bešlagić.

Dodao je da je došao da jasno i glasno kaže ko je i za šta je.

“Znam da je buđenje nacionalne svijesti bilo potrebno 1991. godine, ali ta svijest je prerasla u fašizam. Zato sam ja ovdje”, poručio je Bešlagić.

Istakao je da je danas došao, uz ostalo, i zato što je roditelj.

“Moram priznati da je najbolji potez koji je SDA napravila u proteklih 10 godina to što te išćerala iz stranke, da imam za koga glasati”, kazao je Bešlagić u šaljivom maniru.

Klix