DJEVOJČICU GLADNI PSI LUTALICE napali, rastrgali i dijelom POJELI na njenom putu iz škole…

12-godišnja djevojčica je rastrgana, a neki dijelovi njenog tijela su pojedeni od strane čopora pasa lutalica koji su je napali dok se vraćala pješke kući iz škole.

Ovaj stravičan slučaj desio se u Ukrajini i šokirao je javnost. Djevojčica po imenu Liza Kanarejkina je napadnuta u šumovitom predjelu na putu kojim je svaki dan išla i vraćala se iz škole. Desilo se to u gradu Harcisk (Харцизьк), manje od 30 kilometara udaljenom od Donjecka, potvrdila je lokalna policija.

Kada se djevojčica nije vratila kući u očekivano vrijeme, njeni zabrinuti roditelji su je otišli potražiti i imali su šta i vidjeti – njeno izgriženo i rastrgano tijelo u okrvavljenom snijegu.

Psi lutalice, vjerovatno zbog gladi i zime, počeli su se ponašati kao vukovi, javljaju mediji sa lica mjesta, na ovom području koje pod svojom kontrolom drže od Rusije podržani pobunjenici, koji ne priznaju centralne vlasti u Kijevu.

Komšinica Natalija Skiba izjavila je: «Dijete se vraćalo kući iz škole i nije nikad došlo u svoj dom. Nađena je ovdje, u šumi…»

Policija je započela istragu i ustrijeljeno je nekoliko pasa, kako bi se utvrdilo šta se nalazi u njihovim stomacima. Također, kako navodi gospođa Irina Filipova, istražitelji su ispitali građane na ovom području koji bi mogli nešto znati o tragediji i pozvala je eventualne svjedoke da se jave.

Jedna komšinica stradale 12-godišnjakinje prisjetila se da je vozila blizu mjesta događaja i u jednom trenutku je naišla na školsku torbu djevojčice.

– Otvorila sam je i vidjela sveske i udžbenike, jedan je bio na ruskom jeziku za 6. razred…

Lokalno stanovništvo je duboko zabrinuto zbog problema s psima lutalicama, odnosno napuštenim životinjama, čiji se broj značajno povećao od početka sukoba, kada su 2014. godine pro-Putinovski pobunjenici preuzeli kontrolu nad velikim dijelovima istoka Ukrajine.

Naime, zbog ratnih sukoba, mnogi žitelji su izbjegli i ostavili svoje «kućne ljubimce».

Već su zabilježeni napadi napuštenih pasa na ljude, a gospođa Galina, žiteljka, požalila se je kako su je napali dok je išla u kupovinu.

Jedan zvaničnik izjavio je da je ovo posljedica ratnih zbivanja. Napušteni psi su podivljali od gladi i zime i sada lutaju od grada do grada, povremeno napadajući i ljude. Navodno, svakog mjeseca vlasti uhvate oko 100 pasa – od kojih se otprilike polovina sterilizira i pusti, a druga polovina eutanizira.

doznajemo.com