DIVNE VIJESTI: Arslan Kulačić izašao iz bolnice, konačno u svom krevetiću…

Devetomjesečni Arslan Kulačić izašao je iz bolnice u Istanbulu i sada je kod kuće.

Ovu divnu vijest potvrdila je njegova majka Amira Kulačić Burajić na Facebook stranici Pomozimo Arslanu da živi!

“Samo da prijavim da sam stigao kući. Evo me u mom krevetiću i nešto sam se baš zagledao. Sinoć smo kasno izašli. Ljubi vas Lavić”, napisala je Arslanova majka.

Podsjetimo, zdravstveno stanje bebe Arslana Kulačića, koji je 30. januara prebačen u Istanbul na liječenje zloćudnog tumora na mozgu, sve je bolje, potvrdili su doktori u istanbulskoj klinici.

Arslanu je po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET), odnosno po novoj klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije iz 2016. godine iz grupe embrionalnih tumora.

Početkom novembra 2017. godine, kada je imao četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC-u Tuzla, ali se, uprkos uspješnoj operaciji, tumor nakon izvjesnog vremena vratio i uvećao.

Budući da druga operacija nije bila moguća, Arslan je krajem januara prebačen na liječenje na kliniku “Acibadem” u Istanbulu.

Glavni ljekar klinike Acibadem Caglar Cuhadaroglu je istakao kako liječenje Arslana traje već dva mjeseca, te kako je njegovo zdravstveno stanje sve bolje.

radiosarajevo.ba

Devetomjesečni Arslan Kulačić izašao je iz bolnice u Istanbulu i sada je kod kuće. Ovu vijest potvrdila je za Faktor njegova majka Amira Kulačić Burajić.

”Kod naše druge kuće smo u Turskoj. Nažalost, nećemo još u Bosnu, ali samo da on ozdravi onda bismo za sve lahko. Sada je dobro, hvala Bogu. Spava u svom krevetiću. Imamo mali problem s trombocitima, ali to je i za očekivati”, kazala je ona za Faktor.

Podsjetimo, dječaku je po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET), odnosno po novoj klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije iz 2016. godine iz grupe embrionalnih tumora.

Početkom novembra 2017. godine, kada je imao četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali se uprkos uspješnoj operaciji tumor nakon izvjesnog vremena, vratio i uvećao.

Budući da druga operacija nije bila moguća, Arslan je krajem januara prebačen na liječenje u Istanbul.

N1