DIRLJIV POTEZ dvije godine nakon MADŽGALJEVE SMRTI: Ognjen Amidžić ispunjava OBEĆANJE koje mu je dao…

Ognjen Amidžić priprema veliki koncert u čast svog prijatelja i saradnika Marinka Madžgalja, koji je prije dvije godine preminuo nakon teške bolesti. Kako je još 2016. godine, neposredno poslije Marinkove smrti, obećao je da će poslije izvijesnog vremena posvetiti ovom projektu, voditelj je ostao dosljedan u namjeri da na sve načine pomogne porodici pokojnog druga.

Tako je procijenio da je sada pravo vrijeme da organizuje memorijalni koncert “Flamingosi i prijatelji” a sav je prihod namijenjen Madžgaljevoj kćerki Sari.

– U narednih nekoliko dana znaćemo tačan termin zato što on ne zavisi samo od mene nego od brojnih estradnih i glumačkih ličnosti koje treba da učestvuju. Problem je samo da nađemo termin koji svima odgovara kako bismo zakazali Sava Centar. Mislim da će biti pred ljeto – otkriva Ognjen.

– Cijeli scenario je napravljen. Flamingosi će ponovo pjevati. Andrija Milošević će pjevati Marinkove dionice, pridružiće nam se mnogo glumca i pjevača koji su na bilo koji način bili dio Flamingosa. Zamislili smo da to bude jedno lijepo veče tokom kojeg ćemo se kroz osmijeh sjetiti našeg Makija. On je to zaslužio i daću sve od sebe da to ispadne baš kako bi on to volio.

Amidžić je potvrdio da će sav prihod proslijediti Madžgaljevoj devetogodišnjoj kćerki Sari, kojoj otac svakog dana sve više nedostaje.

– To je logično i tako će i biti. Naravno, gledaćemo da svake godine organizujemo neko druženje. Uostalom, mi na Makija mislimo svakoga dana, ne samo na godišnjicu – završava priču Ognjen.

Podsjećanja radi, Marinko Madžgalj izgubio je borbu sa opakom bolešću 26. marta 2016. godine u 37 godini. Vijest o tragičnoj smrti mladog glumca šokirala je kompletnu javnost Srbije, a Amidžić je tada i javno obećao da će organizovati koncert kako bi pomogao njegovoj nasljednici.

Srbija danas