DINAMO – HAJDUK 0:1 Ohandza zabio nakon sporne situacije, Dinamo promašio penal, Hajduku isključeni stoper i trener!

HAJDUK je pobijedio Dinamo na Maksimiru 1:0 u 22. kolu HNL-a. Jedini gol postigao je Franck Ohandza u 52. minuti. Drugoplasirani Hajduk ovako je 14 utakmica prije kraja prvenstva smanjio prednost vodećeg Dinama na devet bodova.

Nažalost, po tko zna koji put na hrvatskom derbiju, šou je ukrao sudac.

Tihomir Pejin prvo je u 51. minuti teško oštetio Dinamo. Moro je oduzeo loptu Saidu i proigrao Soudanija, koji izlazi sam pred Leticu. Hajdukov golman ispred Dinamovog napadača odnosi loptu rukom, ali van kaznenog prostora. Dinamovci žestoko prosvjeduju, ali Pejin i njegovi pomoćnici ne dosuđuju ništa. A trebali su crveni karton za Hajdukovog golmana.

Odmah nakon ove situacije, Hajduk zabija pobjednički gol. Lešković je bio na lopti i širio ruke, čekajući da je pokupi Livaković, ali nesporazum Dinamovog stopera i golmana koristi Hajdukov napadač. Ohandza dolazi Leškoviću s leđa, uzima loptu i zabija u prazan gol. Velika pogreška Dinamove obrane za ništa manje slavlje igrača i navijača Hajduka.

U 78. minuti sudac je višestruko teško oštetio Hajduk, penalom za Dinamo i posljedičnim crvenim kartonom za igrača Hajduka. Ćorić je ubacio iz kornera, na loptu u Hajdukovom petercu idu Soudani i Lopez. Dinamov napadač tom prilikom gura Hajdukovog braniča, koji je onda rukom odbio loptu. Pejin vidi samo posljedicu, a ne uzrok, te dosuđuje kazneni udarac za Dinamo zbog igranja rukom suparničkog igrača u njegovom kaznenom prostoru, na što Hajdukovi igrači žestoko prosvjeduju. Prednjači Borja Lopez, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Gavranović nakon toga iz penala gađa donji desni kut Hajdukovog gola, ali puca pokraj stative.

Pet minuta prije kraja Pejin je isključio i Hajdukovog trenera Željka Kopića, koji je protestirao nakon odluke glavnog suca. Ohandza je u kontri sam išao prema Dinamovom golu, srušio ga je Doumbia i za to dobio žuti karton.

Pejin je još propustio kazniti dinamovca Sosu za udaranje Ohandze laktom, kao i što je Hajdukov kamerunski napadač prošao lišo za gaženje Dinamovog stopera Benkovića.

DINAMO – HAJDUK 0:1

Tijek utakmice:

KRAJ.

86’ Dinamov trener Cvitanović uvodi posljednjeg aduta: Hajrović umjesto Rrahmanija.

85. minuta: Hajduku je isključen i trener! Pejin nakon prigovora s klupe tjera Željka Kopića.

84’ Ohandza ide sam prema Dinamovom golu, ruši ga Doumbia i dobiva žuti karton.

80’ Hajdukov trener Kopić s igračem manje pojačava obranu i čuva prednost. Caktaša mijenja s Ismajlijem.

78. minuta: Penal za Dinamo i crveni Lopezu. Gavranović s 11 metara pored gola! Ćorić je ubacio iz kornera, na loptu na petercu idu Soudani i Lopez. Čini se da je pri tome Dinamov napadač gurnuo Hajdukovog braniča, koji je onda rukom odbio loptu. Pejin dosuđuje kazneni udarac za Dinamo, na što Hajdukovi igrači žestoko prosvjeduju. Prednjači Borja Lopez, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Gavranović nakon toga iz penala gađa donji desni kut Hajdukovog gola, ali puca pokraj stative!

72’ Druga zamjena u Hajduku. Filip ulazi umjesto Saida.

63’ Nižić je dobio žuti karton. Oba Hajdukova stopera imaju javnu opomenu.

60’ Velika prilika za Dinamo, još jedna sjajna obrana Letice! Olmo prolazi lijevom stranom i dodaje Gavranoviću. Njegov udarac ide u Savvasov blok, ali Soudani tuče nakon odbijanca. Međutim, Letica sjajno brani ovaj udarac sa sedam metara i još jednom spašava Hajduk.

55’ Prva zamjena u Hajduku. Hamza ulazi umjesto Bašića.

54’ Lopez je prvi Hajdukov igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog prekršaja na Soudaniju.

52. minuta: GOOOL za HAJDUK! 0:1, strijelac FRANCK OHANDZA! Lešković je bio na lopti i širio ruke, čekajući da je pokupi Livaković, ali nesporazum Dinamovog stopera i golmana koristi Hajdukov napadač, dolazi Leškoviću s leđa, uzima loptu i zabija u prazan gol. Velika pogreška Dinamove obrane i ništa manje slavlje igrača i navijača Hajduka.

51’ Sporna situacija pred Hajdukovim golom! Moro oduzima loptu Saidu i proigrava Soudanija, koji sam izlazi pred Leticu. Hajdukov golman ispred njega odnosi loptu rukom, čini se van kaznenog prostora. Dinamovci žestoko prosvjeduju, ali Pejin i njegovi pomoćnici ne dosuđuju ništa.

46’ Počeo je drugi dio bez promjena u momčadima.

Kraj poluvremena.

Zvižduci odjekuju Maksimirom nakon što je sudac Pejin označio kraj prvog dijela derbija. Dinamo i Hajduk bore se i trude, ali osim po jedne akcije za svake strane, nismo vidjeli dobar nogomet.

45’ Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43’ Kakav veleslalom Ohandze! Hajdukov napadač u naletu s desne strane predriblao je i u naguravanju srušio tri suparnika, ušao u kazneni prostor i poslao loptu pred gol, gdje Benković spašava izbijanjem u korner.

40’ Dinamov stoper Lešković prvi je igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog prekršaja na Saidu.

35’ Budi se i Hajduk! Ohandza odigrava petom za Formitschowa, koji je ubacio na peterac, gdje Livaković u zadnji tren izbija ispred Saida.

31’ Velika prilika za Dinamo! Gavranović je sjajno okrenuo Lopeza i odlično proigrao Soudanija. Najbolji Dinamov igrač izlazi sam pred Hajdukovog golmana i pokušava ga lobovati, ali Letica sjajno brani i spašava izgledan gol.

30’ Nižić ostaje ležati nakon sudara. Utakmica je prekinuta dok mu se ukazuje pomoć.

24’ Dvije naizgled dobre prilike Dinama, ali prilikom Benkovićevog pokušaja glavom i Gavranovićevog utrčavanja u prostor, dosuđen je ofsajd.

21’ Evo konačno uzbuđenja ili barem natruhe nečeg sličnog! Ademi prolazi Nižića i dodaje za Gavranovića, ali novi Dinamov napadač puca loše sa sedam metara i Lopez mu blokira šut.

20’ Na terenu se ne događa ništa vrijedno spomena, ali su zato obje navijačke tribine u formi. Sa sjevera zaglušujuće grme BBB-i, a na jugu Torcida.

17’ Soudani se s desne strane u kaznenom prostoru lijepo lažnjakom oslobodio Lopeza, ali u pokušaju još jedne varke Hajdukov Španjolac bolji je od Dinamovog Alžirca.

15’ S obzirom kakva je za sada utakmica, vijest je da je Bašićev centaršut završio u Livakovićevim rukama ili da je Soudaniju dosuđen ofsajd.

10’ Prilika za Dinamo. Savvas griješi i Soudani kreće u prodor, a na 20 metara od Hajdukovog gola, iskosa s desne strane, ruši ga Lopez. Gotovo idealna situacija za dobrog izvođača slobodnjaka. Ali, Moro se ovaj put ne pokazuje kao takav, jer puca loše i nisko u Hajdukov živi zid.

6’ Bašić se zaletio na Livakovića i tako Dinamovog golmana natjerao da loptu ispuca u aut.

5’ Sam početak protiče u igri punoj grešaka “između dva 16-erca”. Hajduk pritišće visoko, Dinamo pokušava preko bokova. Ali, za sada ništa od igre, a kamoli prilika. Sve se svodi na soliranje.

1’ Sudac Pejin označio je početak, Hajduk je krenuo s centra pred 13 tisuća gledatelja na Maksimiru.

DINAMO: Livaković, Rrahmani, Lešković, Benković, Liscjaks – Ademi, Doumbia – Soudani, Moro, Olmo – Gavranović

HAJDUK: Letica – Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow – Radošević, Savvas, Bašić – Said, Ohandza, Caktaš

index.hr