DETALJI ZLOČINA NA PIJACI U TUZLI (11.02.2018.) Polumrtvi Duraković teturao se prema kući, a onda…

Muškarac F.D. (rođen 1966.godine) iz Ši Sela preminuo je danas na Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Tuzla nakon povreda zadobijenih u obračunu koji se oko 11.50 dogodio u desio u tuzlanskom naselju Bulevar, na tzv. Brčanskoj malti.

Kako je navedeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), verbalni, a zatim fizički sukob dva muškarca, dogodio se na takozvanoj maloj pijaci, u Aleji Alije Izetbegovića 39, nakon kojeg je jedan muškarac, zbog povreda nanesenim oštrim predemtom, prevezen na UKC Tuzla.

Nakon incidenta, 38-godišnji muškarac Semir Muratović, zvani Sema, je došao sam u policiju i prijavio kako se na “Maloj pijaci” najprije posvađao s F.D., a potom je između njih došlo i do tuče, te ga je on dva puta izbo nožem u predjelu grudnog koša.

Ubijeni Fikret Duraković, nastradao je nakon svađe oko novčanih razmirica. Naime, Duraković je držao štand na spomenutoj pijaci, gdje je prodavao cigarete. S njim je radio i spomenuti Sema. Navodno su bili dobri prijatelji.

Povrijeđeni muškarac je još prije hospitalizacije podlegao povredama, uprkos naporima medicinskog osoblja da ga povrate u život. On je, kako se doznaje, u bolnicu već dovezen mrtav.

Svjedoci tvrde da se Duraković, nakon incidenta koji se desio u blizini jedne od pijačnih kapija, sam udaljio sa lica mjesta, a očevici tvrde da je, u stanju šoka, krenuo kući jer je živio u obližnoj zgradi. Međutim, nedaleko od svoje zgrade je pao i ostao ležati. Tu ga je pronašla Hitna pomoć i prebačen je na Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, kao i dežurni kantonalni tužilac.

doznajemo.com