DETALJI OPTUŽNICE PROTIV ZORANA: Ubio Jelenu na nekoliko metara od kćerke Jane, presvukao se i…

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene, kako je utvrđeno tokom istrage, 2. aprila 2016. zadao je pjevačici „Granda“ devet udaraca tupim predmetom u glavu, otišao kući i presvukao se, vratio na nasip i tek onda njen nestanak prijavio policiji.

Prema informacijama do kojih su istražitelji došli tokom istrage, koja traje već godinu i 10 mjeseci, Zoran je suprugu ubio na samo nekoliko metara od njihove kćerke Jane, koju je ostavio da se igra pored nasipa u Crvenki.

Ostavio Janu samu

– Optužnica se piše i biće vrlo brzo podignuta pošto su prikupljeni svi dokazi. Saslušano je 13 svjedoka tužilaštva i jedan svjedok odbrane, ali su za optužnicu daleko značajniji materijalni dokazi, a naročito vještačenja koja su tokom postupka urađena – otkriva Kuriru izvor upućen u istragu.

Ključna dva dokaza su, kako tvrdi, vještačenje tragova sa Zoranovih pantalona, na kojima je, osim blata, pronađena i Jelenina krv, kao i analiza telekomunikacija.

– Nakon što je Jelena otišla da trči, Zoran je ostao sa kćerkom. Ubrzo, krenuo je za njom, dijete ostavio samo pored nasipa i ubio nesretnu ženu. Njeno tijelo odvukao je u kanal, potom otišao po kćerku i odvezao se kući. Tamo se presvukao i vratio na mjesto zločina. Tek onda, kako se vjeruje, alarmirao je prijatelje i policiju i obavijestio ih o navodnom Jeleninom nestanku – nova su otkrića koja su dovela do pisanja optužnice protiv Marjanovića.

Izvor Kurira iz istrage navodi i da sada više nema dileme da li će optužnica biti podignuta.
– Na teret će mu biti stavljeno teško ubistvo, za koje je kazna do 40 godina zatvora. Tužilac će predložiti da mu pritvor bude produžen i da ga sud osudi na maksimalnu robiju – dodaje izvor, piše Kurir.

doznajemo.com