DETALJI FILMSKE POTJERE ZA HASANBAŠIĆEM| Nakon pucnjave na policajce RS: Prolazio je kroz policijske blokade i pobjegao u minsko polje…

Pripadnici MUP-a ZDK i policije Republike Srpske još uvijek tragaju za Mustafom Hasanbašićem, koji je danas oko 12 sati pucao na policajce u Doboju, a zatim pobjegao s lica mjesta.

Kako je za Avaz.ba potvrdio pilot Helikopterskog servisa RS Zorislav Ivanović, potraga je završena danas oko 16 sati, a Hasanbašić je lociran u mjestu Donja Paklenica.

– Tražili smo ga danas na području iznad Maglaja i Zavidovića. Vozilo kojim je bježao je pronađeno u mjestu Donja Paklenica. Bjegunac je prolazio kroz policijske blokade – kazao nam je Ivanović.

Istakao je da su na lice mjesta stigle i policijske strukture iz oba bh. entiteta, kao i specijalna policija.

– Pobjegao je u šumu, a potraga za njim nije mogla biti nastavljena jer se radi o miniranom terenu. Vrlo teško ga je sada locirati iz zraka – kazao je Ivanović.

Naglasio je kako vjeruje da će bjegunac veoma brzo biti uhvaćen.

– Danas su uvjeti za letenje bili pogodni, ali u šumi gdje se krije ima mnogo crnogoričnog drveća, gdje on može zagrliti drvo, a da ga ne uočimo. Mislim da neće puno izdržati i da će se sam predati – rekli su nam iz Helikopterskog servisa RS.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uhapsili B. Ć. iz Tešnja, koji je u vrijeme incidenta u Doboju bio s Hasanbašićem.

Ko je Mustafa Hasanbašić, koji je pucao i fizički napao dobojske policajce

Mustafa Hasanbašić, koji je danas pucao na dobojsku policiju kada su ga pokušali uhapsiti, osoba je s potjernice, osuđen za ubistvo Italijana Đuzepea Sidu (Giuseppe Sida).

Kao što je Avaz.ba i ranije pisao, Hasanbašić je otvorio vatru u trenutku kada su dvojica policajaca krenuli ka njegovom vozilu.

Inače, on je u Cirihu 2000. godine ubio Sida, a nakon obnavljanja procesa pred Vrhovnim sudom FBiH izrečena mu je zatvorska kazna od osam godina zatvora.

Hasanbašić je uspio pobjeći prije izricanja kazne iz obnovljenog postupka.

Ukupno je u KPZ-u Zenica odslužio dvije godine kazne.

Avaz