DETALJ OPTUŽNICE PROTIV MARJANOVIĆA: Zoran prao Jeleninu krv sa zadnjeg sedišta automobila?

Tjelo pevačice Jelene Krsmanović stajalo je više od 15 sati u vodi okruženo blatom koje je pronađeno na pantalonama njenog supruga, detalj je iz optužnice koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića, saznaje „Blic“.

Ovo blato kao i krv navodno su pronađeni u kolima koje je tog dana, odnosno noći vozio Zoran Marjanović.

Kako nezvanično saznajemo, u optužnici koja je pre sedam dana podignuta protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio Jelenu Krsmanović, jedan od bitnijih detalja koji je ukazao na Zorana kao glavnog osumnjičenog jeste blato pronađeno na njegovim pantalonama.

Prema rečima našeg izvora, ono što dodatno baca sumnju na Marjanovića jeste pevačicina krv otkrivena u „mercedesu“ Marjanovića, a koji su oni vozili do hapšenja Zorana.

– Jelenina krv bila je izmazana na zadnjem sedištu „mercedesa“, te je oprana. Veštačenje ovog automobila otkrilo je mračnu tajnu ove porodice i direktno ukazalo na njihovu umešanost u ovaj zločin – objašnjava naš sagovornik.

Sumnja se da je pevačica ubijena u vodi i da zbog toga nije otkriven trag krvi van kanala.

– Pevačica je ubijena dok je stajala u vodi u kanalu te zbog toga njena krv nije pronađena van kanala. Takođe, to je još jedan od razloga zašto krvi nije bilo na garderobi Zorana Marjanovića ukoliko je on ubio svoju suprugu – priča izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, blato koje je pronađeno na Zoranovim pantalonama glavni je dokaz protiv njega.

– Struktura blata menja se na svakih nekoliko metara, te blato koje je pronađeno na pevačicinoj kosi i blato sa Zoranovih pantalona istog su sastava. To znači da je takva struktura blata samo tu, na mestu zločina i nigde drugde na nasipu – pojašnjava izvor „Blica“.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu utvrdio je formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo „teško ubistvo na svirep i podmukao način“, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično veće suda utvrdilo da je optužnica propisno sastavljena i dostavljena je braniocima i okrivljenom na odgovor. Optužnica će Marjanoviću biti uručena u Okružnom zatvoru u Beogradu gde se nalazi u pritvoru, kao i njegovim braniocima.

„svedoci nisu dokazali krivicu“

Advokati osumnjičenog Zorana Marjanovića tvrde da blato ne može biti dokaz protiv Marjanovća.

– Niko od ispitanih svedoka nije ukazao na krivicu mog branjenika, na telu njegove pokojne supruge nisu pronađeni njegovi tragovi i obrnuto. Na mestu na kome je pronađeno telo i na kome je oštećena lišena života nije pronađen nijedan trag koji bi upućivao na Zorana kao izvršioca – navodi advokat osumnjičenog Nikola Dumnić.

blic.rs