DANAS JE NASIKIRALA CIJELU SRBIJU| A bila je obična izbjeglica: Pogledajte zašto je morala otići iz svoje zemlje…

Pjevačica se rodila 1990. kao Rita Sahatçiu Ora u Prištini. S majkom Verom, ocem Besimom i sestrom Elenom preselila se u Englesku kada je imala samo godinu dana. Njezina obitelj napustila je Kosovo zbog političkih razloga…

Pjevačica Rita Ora (27) večeras u 20 sati pjeva na glavnom trgu u Prištini povodom 10. godišnjice neovisnosti Kosova. Njezini fanovi iz Srbije burno su reagirali i započeli svađu zbog te proslave.

– Rita vidim da želite biti poput nas, ali nemate vi veze s Kosovom. To je srce Srbije – samo su neki od komentara na koje se glazbenica, za sada, nije obazirala. Pozvala je sve obožavatelje da je danas podrže.

– Ne mogu dočekati da zapjevam u Prištini na Trgu Majke Tereze. U srcu grada, kako bi proslavili desetu godišnjicu neovisnosti. Neopisivo sam ponosna što sam rođena ovdje i što mogu doći kao ambasador i prijatelj – rekla je pjevačica.

Glazbenica se rodila 1990. kao Rita Sahatçiu Ora u Prištini. S majkom Verom, ocem Besimom i sestrom Elenom (29), koja joj je danas menadžerica, preselila se u London kada je imala samo godinu dana. Osam godina kasnije rodio se njezin brat Don (20). Njezina obitelj napustila je Kosovo zbog političkih razloga, odnosno, kako kaže, progona Albanaca nakon raspada Jugoslavije.

– Bili smo sretni kada smo pobjegli i ulovili zadnji let avionom. No kada smo došli u Englesku, mojoj obitelji su se srušili snovi. Sestru i mene su privremeno strpali u Dom za djecu jer su naši roditelji, kao i mi, bili izbjeglice. Majka i otac su bili užasnuti, borili su se nekoliko mjeseci da nas izbave iz doma te da živimo svi skupa normalnim životom – rekla je Ora za britanski The Sun. Dodala je kako su dugo mislili da su donijeli pogrešnu odluku odlaskom iz domovine, ali sada je sigurna da su ispravno postupili.

Nedugo nakon toga uslijedio je još jedan udarac za Oru. Njezina majka, psihijatrica, otkrila je da ima rak dojke.

– Bila sam tužna i pomalo buntovna zbog svega, a mama se bojala da ne upadnem u loše društvo i krenem se drogirati – rekla je Rita. Pjevačica je odrasla u zapadnom Londonu, gdje je pohađala osnovnu školu ‘St Cuthbert with St Matthias’, a kasnije nastavila školovanje u ‘Sylvia Young Theatre School’. Već tada je pjevušila i poželjela biti velika zvijezda.

Njezina obitelj zaslužna je, kako tvrdi, što je od pjevačice koja je pjevala po rođendanima, dogurala do jedne od najprodavanijih glazbenica. Uz to, Rita se danas bavi glumom i dizajnira odjeću.

– Moj otac je prvo radio u pizzeriji, a zatim je otvorio vlastiti pub. Tamo sam startala kao pjevačica – kaže Rita. Njezin glazbeni uzlet bio je 2007. kada se pojavila u Craig Davidovoj pjesmi ‘Awkward’ nakon čega je Jamesu Morrisonu otpjevala prateće vokale na dvije pjesme. Uz pomoć svoje menadžerice Sarah Stennett došla je do Jay Z-ja, a ostalo je, kako kaže, povijest.

SEKSI ADVENT
Rita Ora u lateksu vrijeme do blagdana krati seksi plesom
– Otac mi je rekao da ću se morati vratiti školovanju ako ne uspijem u godinu dana kao glazbenica – rekla je Ora.

foto: PrintScreen Vera i Besim, roditelji Rite Ore

Ritu su prije tri godine proglasili počasnom ambasadoricom Kosova.

– Ovu titulu nosit ću ponosno i odgovorno. Odrasla sam u Britaniji i zahvalna sam toj zemlji što mi je toliko dala, ali Kosovo će u mom srcu uvijek imati posebno mjesto – rekla je dirnuta pjevačica.

Do sada je izdala jedan album ‘Ora’ 2012., te imala tri turneje ‘Ora tour’, ‘Radioactive tour’ i ovogodišnju turneju ‘Unnamed tour’. Glumila je 2015. u holivudskom filmu ‘Lijevi kroše’, a ima ulogu i u sva tri nastavka ‘Pedeset nijansi sive’.

Kardashianom (30). Godinu nakon on je na svojoj društvenoj mreži objavio da ga je Ora prevarila s 20 muškaraca. Pjevačicu se povezivalo i s Jay Z- jem, a 2014. je prekinula devetomjesečnu vezu s DJ-jem Calvinom Harrisom (34).

Instagram | Autor: Instagramfoto: Instagram

U prosincu 2017. otkrila da je u vezi s glazbenikom Andrewom Wattom (26), a par se pohvalio i zajedničkom fotkom.

foto: Instagram

Glazbenica voli privlačiti pažnju medija svojim golišavim izdanjima.

– Nemam problema s golotinjom. Ponosna sam na svoje tijelo, a kada ću se oskudno odijevati, ako ne sada kada sam mlada – rekla je Rita.

Pogledajte što se dogodi kad Rita Ora upadne na audiciju The Voicea i žiri je ne prepozna.

24sata.hr