DALI SMO KĆERKICI POPULARNU IGRAČKU ZA KOJU SVI MISLE DA JE BEZOPASNA: A 24 sata kasnije počela je najgora noćna mora…

Kylie i Tony Cravens iz Illinoisa podijelili su sa svijetom jezivo iskustvo kroz koje su prošli sa njihovom trogodišnjom kćerkicom Lydijom, u želji da upozore ostale roditelje na opasnost dječije šminke.

Naime, malena Lydija je nakon igre s njom pretrpjela “ozbiljnu alergijsku reakciju” zbog koje su joj “oči bile nadute, a cijelo tijelo prekriveno strašnim osipom”.

– Kačim ovaj post, jer smatram da je važno da podsjetim roditelje da treba biti pažljiv oko toga šta dajemo i dopuštamo našoj djeci. Za Tonija i mene ovo je definitivno bilo nešto što nam je otvorilo oči i ubuduće ćemo biti mnogo oprezniji kada gledamo sastojke dječjih proizvoda i igračaka. Prije osam dana kupili smo Lydiji dječji set kozmetike misleći da je riječ o nečem bezopasnom i netoksičnom. Već se igrala s tim, samo od drugog proizvođača, i ni na kraj pameti nam nije bilo da će stavljanje toga na njene usne i oči biti najgora noćna mora – napisala je očajna Kylie na svom Facebooku.

Ispostavilo se da u sastavu ovog kozmetičkog seta postoji šest sastojaka za koje je poznato da mogu da izazovu alergijsku reakciju, a Lydija je bila upravo jedno od djece koja su alergična, prenosi Blic.

– U roku od 24 sata naša djevojčica je od potpuno zdrave postala otečena i dobila je osip po cijelom tijelu. Dobili smo savjete da treba da joj mijenjamo hladne obloge na svakih pola sata, jer joj je koža gorjela. Nije mogla ni da jede danima, jer su joj usne popucale. Lydija je prošla kroz pakao. Dobra vijest je da smo danas izašli iz bolnice i da joj je konačno bolje. Molimo vas da vodite računa šta dozvoljavate svojim mališanima. Posebno obratite pažnju na sastav dječje kozmetike. Da se ovo ne bi desilo i vama – zaključila je ova majka.

Ona je istakla i da zna da mnogi roditelji kupuju proizvode poput ovih, ne razmišljajući nikada da mogu da budu štetni i opasni.

– Molimo vas da temeljno provjerite sastojke prije kupovine. Lydia je sada dobro, još uvijek je sve svrbi, ali se situacija smiruje – objasnila je Kylie.

Iz kompanije su poručili da je ovaj proizvod testiran na toksične hemikalije i da u njemu iste nisu pronađene, uz komentar da nisu dobili nijednu drugu žalbu na sporni set.

Hayat