Dačić: Evo gdje ćemo postaviti zastavu Republike Srpske!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o zatrovanim kovertama jedna u nizu “klasičnih priča” Prištine, dok je, kako je naveo, istina samo jedna – albanska zastava koju u svom kabinetu drži Albin Kurti.

Dačić je rekao da je za njega značajnije to što američki ambasador nije želio da se fotografiše ispred zastave Albanije u kabinetu Kurtija.

Na pitanje da je u slučaju koverti izostala reakcija međunarodne zajednice, Dačić je rekao da “vrana vrani oči ne vadi” i kazao je.

“Milion laži, cela ta tvorevina je zasnovana na laži, a istina je samo jedna, ona stoji iza Kurtija, a to je albanska zastava. To je velikoalbanska politika”, rekao je Dačić za TV Prva, povodom fotografije na kojoj su britanski ambasador Nicholas Abott i Albin Kurti, u prostorijama Samoopredjeljenja, a iza njih zastava Albanije.

Dačić je rekao da je sjediti ispred albanske zastave, zajedno sa Kurtijem, koji pretenduje da bude kosovski premijer, “klasičan akt podržavanja Velike Albanije”.

“Razmišljam sledeći put kad dođe ambasador Velike Britanije da stavimo zastavu Republike Srpske”, rekao je Dačić.

“To je mnogo značajnije nego ovi što su seli. Ovo što su seli nisu u toku šta se dešava u svetu. Oni blagonaklono gledaju na sve što uradi Priština. Nema problema, Srbija je dovoljno jaka da se odupre svemu”, poručio je Dačić.