DA LI SE SJEĆATE PRIČE O DJEČAKU KOJI JE DOBIO DIJETE S 13 GODINA? Veliki preokret se desio…

Prije nešto više od devet godina, tadašnji trinaestogodišnjak Alfie Patten, je navodno bio najmlađi otac u Velikoj Britaniji, što je zaprepastilo čitavu planetu.

Naime, majka djevojčice Chantelle Stedman, (tada joj je bilo 15 godina), tvrdila je da je ostala trudna nakon što je spavala s Alfieom, u vrijeme kad je njemu bilo samo 12 godina. Proizlazilo je da je tinejdžer otac tek rođene Maisie.

No, pojavile su se sumnje…

Prvo je majka dječaka izjavila da je uvjerena kako je on još uvijek nevin, a zatim je urađen i DNK test koji je pokazao kako je zapravo drugi tinejdžer, 15-godišnji Tyler Barker, biološki otac djeteta. On je živio u komšiluku…

– To je bilo ludo vrijeme. Samo to što sam držao Maisie u rukama po prvi put bilo je nevjerovatno. Previše sam bio neiskusan, ali mi se dopalo dok sam je držao i odmah je zavolio – izjavio je Alfie.

Novinari su opkolili njegovu kuću, nisu ga puštali «da diše» mjesecima, a njegova majka je bila očajna i nesigurna u cijelu priču, pa je riješila da sve provjeri.

Odvela ga je na test očinstva, a tada se pokazalo da Alfie nije otac, te da je neistinita jedna od najbombastičnijih vijesti u Britaniji ikad!

– Plakao sam danima i jedva napuštao svoju sobu. Situacija je dodatno pogoršana, jer nisam nikada više vidio Maisie i zato što su se Chantelle i njena familija preselili čim su doznali da ja nisam otac – priznao je nakon svega Alfie.

Ipak, danas mladić, Alfie je zadovoljan svojim životom i, tvrdi, sretan zbog toga što se pokazalo da nije otac od Maisie.

doznajemo.com