CRNI HIT, kako je Dodik reagirao na potez Komšića: Znate šta ću sada da uradim!

Komentarišući potez Predsjedništva BiH Željka Komšića predsjedavajući BiH Milorad Dodik izjavio je novinarima kako će prvo Komšiću reći šta ima, a onda novinarima. Kako je rekao, BiH je zemlja u kojoj ne smijete imati mišljenje.

– Trebalo bi možda da dodam još nešto da ojačam tu njegovu tužbu – istakao je Dodik.

Kako je istakao, velika greška je bilo ukidanje Vojske Republike Srpske, kao i odluka predthodnog saziva Predsjedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9.600 pripadnika.

– Srpska i hrvatska strana nisu zainteresovane za učešće u vojnim snagama, ostaje prazan prostor i sada postoji pritisak da to bude popunjeno Bošnjacima, što predstavlja novi problem jer to nije bošnjačka vojska već bi to trebale biti zajedničke Oružane snage. Zbog toga ćemo u budućnosti imati problema – kaže Dodik.
Istakao je i kako se međunarodna zajednica uplela u unutrašnje probleme na navijački način, označavajući ponovo kao problematičnu Republiku Srpsku, iako je ona formirala vlast i sve njene institucije funkcionišu.

– Izmislili su priču o paravojsci u Republici Srpskoj, pa su napravili galamu u vezi sa naoružavanjem policije, iako je sarajevska kantonalna policija u isto vrijeme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog satava policije koji ima cilj pojačati bezbjednost i smanjiti troškove. Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na RS – kazao je on.

Podsjetimo, Komšić je krivičnu prijavu protiv Dodika podnio zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske dio pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH biti obučen u uniforme Vojske Republike Srpske.