CIJELA BOSNA SE RADUJE ZBOG OVOG: Arslan Kulačić operisan u Turskoj…

Šestomjesečni Arslan Kulačić uspješno je operisan u Kliničkom centru u Istanbulu, a kako je potvrđeno za Tuzlanski.ba trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju. Kako naš portal saznaje, maleni Arslan se trenutno nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, a tačan ishod operativnog zahvata bit će poznat nakon 24-satnog nadzora ljekara.

Arslan je jutros u pratnji majke Amire specijalnim bolničkim avionom iz Sarajeva prebačen u Tursku, a nakon prvog ljekarskog pregleda te urađenih analiza utvrđeno je da mora hitno biti podvrgnut hiruškom zahvatu. Podsjećanja radi, Arslanu je odmah nakon rođenja dijagnosticiran tumor na mozgu koji je operisan u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Nažalost, stvari su se dodatno zakomplikovale te je nastavak njegovog liječenja moguće realizirati jedino u Turskoj. Za primanje hemoterapija neophodno je 133.000 eura, a u akciju prikupljanja pomoći uključila se cijela regija skupa s dijasporom.

Sudbina malog heroja Arslana Kulačića, koji je proteklih dana ujedinio Bosnu i Hercegovinu, region, ali i brojnu dijasporu, sada je u rukama ljekara u Turskoj.

Arslan je jutros medicinskim avionom odletio za Tursku, gdje će primati hemoterapije kojima će se pokušati ublažiti tumor na mozgu.

Njegov otac Sabahudin je na svom Facebook profilu objavio emotivni video u kojem govori o borbi porodice sa sudbinom koja ih je zadesila.

Sabahudin se zahvalio svim dobrim ljudima koji su u kratkom roku prikupili novac za njegovog sina.

– Arslan spava lijepo, mašallah. Sa sinom ide samo majka, ja ostajem, a u petak planiram da idem u Tursku. Kartu sam već osigurao. Hvala svim ljudima iz cijelog svijeta koji su uz nas – kazao je Sabahudin.

U videu je progovorila i majka Amira, koja je kazala da će porodica izdržati, uz Božiju pomoć, i da vjeruje u Boga.

Ubrzo nakon toga je zaplakala, dodajući “da moli dragog Boga da svakoga zaštiti”.

Emotivni video možete pogledati na OVOM linku.

Tuzlanski.ba/Avaz