Brutalna tuča dvije učenice u centru Doboja

Na platou između zgrada u centru Doboja danas su se potukle dvije učenice srednjih škola, a čitav prizor posmatrali su njihovi vršnjaci, što se može jasno vidjeti na snimku portala Opcija.net.

Kako prenosi ovaj portal, riječ je o dogovorenom obračunu dvije djevojke. Nevjerovatno je da se u žestoki fizički sukob dvije djevojke niko nije pokušao umiješati, a bilo ih je nekoliko desetina, koji su samo posmatrali tuču, a dobacivanjem su ih podsticali na još žešće udarce.

Nakon više minuta borbe, prišlo im je nekoliko djevojaka, pri čemu je jedna iskoristila priliku da brutalno udari nogom u glavu drugu djevojku na zemlji.

Policije nije bilo na vidiku tokom tuče koja je trajala relativno dugo.

Tek pri kraju snimka, iz reakcija “publike”, može se zaključiti da stiže policija i da je vrijeme za kolektivni bijeg.

IZ CRNE HRONIKE ČITAJTE JOŠ

Velika Kladuša: Tukao sina na ulici zbog loših ocjena

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša priveli su muškarca P.E. (39), koji je osumnjičen da je na ulici fizički maltretirao 15-godišnjeg sina.

Nezvanično saznajemo kako su motiv ovog događaja loše ocjene koje maloljetnik ima u školi.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snežane Galić, o ovom slučaju policiji su dojavili građani i on je okarakteriziran kao krivično djelo nasilja u porodici, a trenutno se radi na njegovom dokumentiranju.

– Očekuje se da se u cijeli slučaj uključi Centar za socijalni rad iz Velike Kladuše pa će nakon razgovora s maloljetnikom i članovima porodice biti donesene dalje mjere – istakla je Galićeva.

Inače, broj slučajeva nasilja u porodici na području Unsko-sanskog kantona nalazi se u konstantnom porastu, a samo tokom prošle godine policija je evidentirala njih 209.

Prema informacijama iz policije, u odnosu na 2015. godinu došlo je do porasta broja ovakvih slučajeva za oko 20 posto, a mnogi od njih imaju karakteristike krivičnog djela. Tokom 2016. godine evidentirano je 180 žrtava nasilja u porodici, od kojih je najveći broj žena i djece, dok su najčešće vrste zabilježenih oblika fizičko i emocionalno, a zatim ekonomsko i seksualno nasilje.

U policiji smatraju kako je ova negativna društvena pojava danas veoma rasprostranjena na području Unsko-sanskog kantona te da žrtve u velikom broju slučajeva nasilje na prijavljuju iz straha ili predrasuda od negativne reakcije društvene zajednice.

Prema mišljenju psihologa, uzroci širenja ove negativna pojave su sve teža ekonomska situacija u društvu te opća besperspektivnost.

Avaz